Nyheder

Rune Hylsberg Jacobsen, Institut for Ingeniørvidenskab, er udpeget til at stå i spidsen for netværket AU Energy Systems and Markets. I de kommende år skal han dermed stå i spidsen for universitetets tværfakultære samarbejde om energiforskning.(Foto: Anders Trærup)

11.12.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Medarbejdere

Nye muskler til AU Energy

Aarhus Universitet skruer op for aktiviteterne i AU Energy-netværket (AU-ESM). Målet er at styrke det interdisciplinære forskningssamarbejde omkring energi.

Institut for Ingeniørvidenskab skal i de kommende år levere forskning til READY, som er et historisk stort EU-energiprojekt. Billedet er taget fra toppen af Navitas ind imod Aarhus. (Foto: Anders Trærup).

08.12.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

AU skal levere forskning til historisk stort energiprojekt

Med en historisk stor EU-bevilling skal Aarhus Universitet sammen med en række virksomheder og offentlige samarbejdspartnere finde nye løsninger på, hvordan boligområder kan reducere det samlede energiforbrug. Projektet involverer 1000 aarhusianske husstande, som i de kommende år skal fungere som fuldskala-laboratorium for forskere ved Institut…

AU-studerende står bag en app, der kan facilitere spontane møder mellem mennesker. Idéen indbragte dem en sejr i den danske udgave af iværksætterdyst Starup Weekend. Nu går de videre til den globale konkurrence. (Foto: Madsfoto.dk)
Appen NU skal facilitere spontane møder mellem mennesker, der befinder sig i nærheden af hinanden. (Foto: Madsfoto.dk)

02.12.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

AU-studerende vinder iværksætterkonkurrence med møde-app

Fire studerende fra Aarhus Universitet og fem øvrige iværksættere gik helt til top i årets Startup Weekend med deres sociale møde-app NU.

Med 20 millioner kroner i forskningsstøtte skal forskere fra Aarhus Universitet eksperimentere med at  fodre bakterier med strøm fra vindmøller og på den måde fyre op under de mikrobiologiske processer, der styrer omdannelsen af kuldioxid til metan.

01.12.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Forskere vil fodre bakterier med strøm

Forskere skal undersøge mulighederne for at fodre bakterier i biogasanlæg med elektroner fra vindmøllernes overskudsstrøm. Innovationsfonden investerer 20 millioner kroner i projektet.

Softwaregruppen på Institut for Ingeniørvidenskab skal stå i spidsen for et 60 millioner kroner stort forskningsprojekt. Målet er at gøre det nemmere og billigere at lave prototyper af produkter med mange sensorer og computersystemer. (Foto: Lise Balsby)

01.12.2014 | Offentligheden / Pressen

Europæisk forskning skal bringe virtuelle og fysiske verdener sammen

Med i alt 8 millioner Euro i forskningsstøtte skal Aarhus Universitet stå i spidsen for et projekt, hvor målet er at udvikle en ny form for samspil mellem fysiske genstande og deres computerkontrol ved hjælp af forskellige softwaremodeller. Teknologien vil gøre det nemmere at udvikle troværdige Cyber-Physical Systems (CPS) og kan få stor betydning…

På billedet ses i midten Leif Petersen fra DSE Test Solutions og Ib Johannsen fra Aarhus Universitet sammen med Jan Mousing (tv.), direktør i Videncentret for Landbrug og bestyrelsesformand i Agro Business Park, samt Lars Visbech Sørensen (th.), direktør i Agro Business Park. Foto: Wiegaarden.

25.11.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Forsker ved Institut for Ingeniørvidenskab får innovationspris

Ib Johannsen fra Institut for Ingeniørvidenskab modtog i dag innovationsprisen ved Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2014.

Et styk færdig motor og teststand til hybridraket testet på Flyvestation Karup. Røgen på billedet er i virkeligheden en 440 grader varm vanddamp, der dannes, når motoren antændes. Og for de lidt mere raketkyndige: Bemærk chokdiamanterne i den rene gule flamme. (Foto: Brian Broholm)
På billedet ses fra venstre: Kristian Krog, Anders Klüver, Brian Broholm & Christian Gjerlevsen

24.11.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Studerende tester raketmotor

En gruppe maskiningeniørstuderende er på knap tre måneder klar med en hjemmebygget raketmotor. Den er designet og bygget fra bunden og efterfølgende testet med succes på Flyvestation Karup.

Dansk Robotnetværk ruller til Aarhus med deres 2014 Roadshow. Kom og oplev den nyeste robot- og automationsteknologi torsdag mellem 11 og 17. (FOTO: Anders Trærup)

24.11.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Robotter indtager Navitas

Torsdag d. 27. november fra 11-17 indtager Dansk Robotnetværk Navitas med en stor robotudstilling.

300 skoleelever og mange tusinde stykker lego er ingredienserne i den store robotturnering, der løber af stablen på Navitas i weekenden (foto: colourbox).

06.11.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

FIRST LEGO League 2014 på Navitas

Lørdag d. 8. november 2008 dyster 300 folkeskoleelever i årets FIRST LEGO League ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. De skal bygge og programmere robotter til at løse bestemte opgaver på en bane.

Professor Poul Henning Kirkegaard forsker i tektonisk bygningsdesign og er på sporet af en metode til at påvise, hvordan arkitektonisk atmosfære påvirker mennesket fysiologisk. På billedet ses han med en såkaldt tensegrity-figur, der illustrerer balancen mellem tryk og træk. (Foto: Anders Trærup
Størrelsen på dine vinduer har betydning for dit stressniveau og din hjerteaktivitet.  Det viser de første forsøg med 3D-simulerede rum, hvor forskere har undersøgt en række forskellige fysiologiske responser på arkitektur. (Foto: Anders Trærup)
Små vinduer kan stresse. Forskerne på Aarhus og Aalborg Universiteter har påvist en sammenhæng imellem arkitektur og stressbelastning. Forsøgspersoner i et rum med små vinduer havde en stærkere fysiologisk respons, målt på indholdet af cortisol i blodet og på hjerterytmen. (Foto: Lars Reinholdt)

06.11.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Størrelsen på vinduer påvirker dit helbred

Der er måske en tættere forbindelse imellem arkitektur og vores fysiske helbred, end vi hidtil har troet. Forskere er klar med et bud på, hvordan vi kan måle det. De første forsøgsdata viser, at vinduernes størrelse i et rum har indflydelse på kroppens produktion af stresshormoner og hjerterytme.

60 gymnasieelever fra Skive skal i de kommende uger være deltagere i et pilotprojekt, der har til formål at bygge bro imellem den teoretiske fysikundervisning på HTX, den anvendelsesorienterede projektarbejdsform på ingeniøruddannelsen og erhvervslivets virkelige problemstillinger. (Foto: AU Kommunikation).

04.11.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Gymnasieelever får smagsprøve på ingeniørarbejdsformen

60 studerende fra Skive HTX besøger i dag AU Herning. Her skal de i forbindelse med deres fysikundervisning lære, hvordan de kan bruge teori til at løse virkelige problemstillinger.

Ingeniørstuderende fra Danmark og Sydkorea skal i tæt samarbejde med medarbejdere fra Grundfos Holding A/S i den kommende uge udvikle nye idéer til fremtidens energieffektive byggesektor. (Foto: Roal Danish Embassy)

27.10.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Studerende udvikler idéer til fremtidens energieffektive bygninger

I dag starter et syv dage langt innovationsforløb for 20 særligt talentfulde ingeniørstuderende i Seoul. De skal finde ny idéer til, hvordan man kan gøre bygninger mere energieffektive.

Verdens stigende behov for stadig mindre, stadig hurtigere og stadig mere energieffektive mikrocomputere kan måske imødekommes i løbet af få år. Forskere er i fuld gang med at designe kredsløb til chips med meget stor hukommelse og meget lavt strømforbrug. På billedet ses lektor Farshad Moradi fra Ingeniørvidenskab. (Foto: Anders Trærup)

01.10.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen

Forskere barsler med ny nano-computer

Ingeniører fra Aarhus Universitet kommer til at spille en nøglerolle i et nyt internationalt samarbejde omkring udviklingen af næste generation computerchips. De skal designe nye typer af integrerede kredsløb til nano-computere med superhukommelse og et ultra lavt strømforbrug.

Det tyder på, at forskere har fundet frem til, hvordan man kan måle smagsoplevelse i hjernen på et før-bevidst niveau. Det kan være nøglen til at identificere den perfekte smag af sødt uden kalorier. På billedet ses ph.d.-studerende Camilla Rotvel i laboratoriet. Med 128 elektroder på skalpen registrerer hun det elektriske aktivitetsmønster mellem neuronerne, når vi smager og genkender noget som sødt. (Foto: Anders Trærup)

18.09.2014 | Offentligheden / Pressen

EEG leder forsker på sporet af den perfekte smag af sødt

Den kunstige sødestofindustri har i de seneste årtier mødt et enormt stort, globalt efterspørgselsboom. Men det er vanskeligt at lave et syntetisk stof, der både indeholder få kalorier og en autentisk sødme. Danske forskere har nu taget alternative metoder i brug for at skabe den perfekte efterligning af sukker uden smag af "light".

17.09.2014 | Ceremoni / åbning

En festdag på Navitas

Fredag d. 5. september fik Navitas på havnen sin officielle indvielse. Borgmester Jacob Bundsgaard, regionrådsformand Bent Hansen, dekan Niels Chr. Nielsen og formand for Navitas-ejerforeningen Niels Christian Sidenius åbnede huset uden at lægge skjul på deres fælles visioner for byens nye high tech-center.

Viser resultater 106 til 120 ud af 262

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste