Nyheder

15.09.2014 | Offentligheden / Pressen

Speed Up! Europe - EU-støtte til udvikling af webbaserede projekter

Speed UP! Europe programmet hjælper iværksættere og virksomheder i gang med at anvende FIWARE software enablers som byggesten til NYE webservices indenfor AgriBusiness, SmartCities og Cleantech. Budgettet er på €5,5 mio. som deles ud til cirka 100 projekter i januar 2015.

Aarhus Universitet har placeret de ingeniørvidenskabelige uddannelses- og forskningsaktiviteter inden for byggeri og mekanik på Navitas. (Lars Kruse)
Navitas er netop taget i brug af 2.700 studerende. (Lars Kruse) 
Forskere, studerende, iværksættere og etablerede virksomheder bor under samme tag i Navitas. (Lars Kruse)
Det sekskantede ikonbyggeri bliver Aarhus' nye centrum for forskning, uddannelse og innovation med fokus på især energiteknologi. (Lars Kruse)

05.09.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Nu indvies Navitas

I dag indvier Aarhus Universitet, forskerparken INCUBA, Aarhus Maskinmesterskole og Aarhus kommune den 38.700 m2 store Navitas-bygning på havnen i Aarhus.

Aarhus får nyt studentervæksthus og innovationsmiljø på Navitas. Det er Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Aarhus Maskinmesterskole og INCUBA, der står bag.

20.08.2014 | Uddannelse

15 mio. kroner til nyt start-up factory i innovationsmiljø på Navitas

I september åbner et nyt start-up factory på Navitas. Med en bevilling på 15 mio. kroner får Aarhus nu et spritnyt og visionært innovationsmiljø med en stærk tematisk tilknytning til cleantech-branchen.

30 12-taller står der på det eksamensbevis, Lise Kjær Andersen kan vise frem som nyuddannet civilingeniør. Her ses hun ved sin nye arbejdsplads. Hun er ansat ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, hvor hun skal forske i lodretstående betonkonstruktioner som for eksempel de søjler, der ses i baggrunden af billedet. (Foto: Lars Kruse, AU)

20.08.2014 | Medarbejdere

Civilingeniør bag imponerende studiepræstation

Det er et højst udsædvanligt eksamensbevis, som fredag bliver overrakt til en nyuddannet civilingeniør ved Aarhus Universitet. I samtlige eksamener fra første til sidste semester har Lise Kjær Andersen leveret faglige toppræstationer til karakteren 12.

Ingeniørstuderende får som led i sommerskolen et kursus i ultralydsscanning. (Foto: Annemette Skovbo Rasmussen)

20.08.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Studerende vil lave ny ultralydsteknologi

Ni ingeniørstuderende og en enkelt medicinstuderende mødes i disse uger på sommerskole for at styrke deres samarbejde og sammen udvikle ny teknologi indenfor ultralydsscanning

Aarhus Kommune, Region Midt og Aarhus Universitetshospital lånte Aarhus Universitets samlede forskertrop inden for ingeniørvidenskab i to døgn. Resultatet blev en række nye produktidéer til forbedring af den nuværende rehabiliteringsindsats. På billedet ses tre af forskerne bag idéen til et dockingsystem til kørestole, der løb med årets førsteplads.  Fra venstre: ph.d.-studerende, Simon Lind Kappel, lektor Lars Ditlev Mørck Ottosen og adjunkt og ph.d.-studerende Annette Beedholm Rasmussen.

14.08.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Forskerkonkurrence gav boost til velfærdsinnovation

Intet mindre end otte færdige innovationskoncepter ligger klar til den østjyske sundheds- og plejesektor efter Aarhus Universitets årlige forskerkonkurrence for ingeniører.

Børn med brækkede ben. Ældre efter hospitalsindlæggelse. Mennesker, der har pådraget sig en hjerneskade. De har det til fælles, at deres helbred og livskvalitet blandt andet afhænger af den rehabiliteringsindsats, de får tilbudt af samfundet.  Men kan man gøre det lidt bedre? 70 forskere inden for ingeniør- og lægevidenskab puljer i næste uge, deres viden, tankekraft og kreativitet i et 48 timer langt innovationsforløb. (Foto: Colourbox)

07.08.2014 | Offentligheden / Pressen

Forskere skal nytænke rehabilitering

70 forskere fra Aarhus Universitet skal i et intensivt innovationsforløb på bare to døgn komme med bud på nye løsninger, der kan være med til at forbedre rehabiliteringen af børn, ældre og hjerneskadede.

På billedet ses fra venstre Tommy Kragh Bechsgaard, ph.d-studerende, Institut for Ingeniørvidenskab, Peter Johansen, lektor, Institut for Ingeniørvidenskab samt Simon Heide-Jørgensen og Jonas Taborsky – begge ingeniørstuderende fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.
Ingeniørstuderende bruger avancerede kameraer til at måle flow og kræfter i hjertet med en hidtil uset præcision. På billedet ses en af de indledende forsøgsopstillinger fra det nyetablerede Cardiovascular Experimental Laboratory (CAVE lab) på Aarhus Universitet. (Foto: Peter Johansen)

05.08.2014 | Sundhed og sygdom

Studerende i spotlys på international forskerkongres

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står bag en ny metode til at måle kræfter og flow i hjertet. Deres opfindelse er kommet i spotlyset blandt førende forskere og medicinere på den internationale verdenskongres for biomekanik.

De to ingeniørstuderende Anders Bæk Møller (tv) og Sander Louring oplever lige nu stor international succes med et nyt spil til mobil og tablet. 
The Bearded Hero har været på forsiden af App Store i blot en uge, men er allerede blevet købt tusindvis af gange i 141 lande.

10.07.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Studerende hitter med spil på App Store

Det danske mobil- og tabletspil The Bearded Hero har stor succes og bliver nu markedsført af Apple over hele verden. Det er to ingeniørstuderende, der står bag spillet, som på kort tid er blevet købt og downloaded tusindvis af gange.

Anders Filsøe Ramsing læser til civilingeniør og hører til blandt den femtedel af ingeniørstuderende på Aarhus Universitet, der har en håndværksmæssig baggrund. (Foto: Henrik Olsen, Ingeniørhøjskolen arkiv).

03.07.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ingeniørstuderende blæser på den sociale arv

Mens det står sløjt til med den sociale mobilitet i samfundet, så sker der noget på ingeniøruddannelserne, hvor et af nutidens mest iøjnefaldende mønsterbrud er i fuld gang.

Alt for mange gravide er overvægtige med negative konsekvenser til følge for både mødrene og de ufødte børn. To studerende har netop præsenteret en ny app for verdensmarkedet, der måske kan løse en del af problemet. (Foto: Colourbox)

03.07.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ny app skal forhindre gravide i at blive for tykke

To ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står sammen med en jordemoder bag en ny mobilapplikation, der kan hjælpe gravide til et højere fysisk aktivitetsniveau og dermed til at reducere overvægt.

Forskere har udviklet en ny type to-kamret reakoter, der kan omdanne CO2 til CO, man kan bruge til  fremstillingen af lægemidler. (Foto Anders Trærup, AU)

01.07.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

CO2 – Fra affaldsstof til lægemiddel i én proces

Aarhusianske forskere skaber medicin ud af den store klimasynder CO2 i en proces, der samtidigt også forskåner de ansatte i medicinalindustrien for kontakt med farlig kulilte.

I alt tre ingeniørvidenskabelige projekter har fået støtte af Det Frie Forskningsråd i denne omgang. På billedet ses postdoc Jacopo Catalono i laboratoriet. Han tilhører den forskergruppe, der skal udvikle ny teknologi til energikonvertering. (Foto: Lise Balsby)

20.06.2014 | Medarbejdere

Tre nye ingeniørprojekter får støtte fra Det Frie Forskningsråd

Godt 15 millioner kroner er i juni måned blevet bevilget til den ingeniørvidenskabelige forskning på Aarhus Universitet i forbindelse med Det Frie Forskningsråds årlige investering i dansk forskning.

I dag kræver det adskillige elektroder på hovedet at opnå en tilstrækkelig god datakvalitet, når man ønsker at registrere det elektriske aktivitetsmønster i hjernen. Men nu barsler forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet med en lille ørecomputer, der kan bane vej for helt nye anvendelser af EEG.(Foto: Lise Balsby) 
Den ser måske ikke ud af meget. Men ikke desto mindre er det forskernes bud på en ørecomputer, der helt diskret og trådløst kan fortolke hjernens elektriske signaler igennem lange tidsintervaller. (Foto: Lise Balsby)

18.06.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Her er forskernes bud på fremtidens EEG

I løbet af ganske få år forventer forskere at være klar med den første version af et apparat i miniaturestørrelse, der kan måle elektrisk aktivitet i hjernen gennem øret.

Aarhus Universitet har igennem de seneste år oplevet en markant vækst i studenterbestand på ingeniøruddannelserne. Men væksten er ikke tilstrækkelig i forhold til at imødekomme samfundets efterspørgsel på arbejdskraft. (Foto: Henrik Olsen)

10.06.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Institut for Ingeniørvidenskab, Medarbejdere

AU med i Engineer the future

En række danske virksomheder, brancheorganisationer og uddannelsesinstitutioner - herunder Aarhus Universitet - går nu sammen om den hidtil største danske satsning på at få flere unge til at vælge ingeniør- eller naturvidenskabelige uddannelser.

Viser resultater 121 til 135 ud af 262

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste