Nyheder

Aarhus Kommune, Region Midt og Aarhus Universitetshospital lånte Aarhus Universitets samlede forskertrop inden for ingeniørvidenskab i to døgn. Resultatet blev en række nye produktidéer til forbedring af den nuværende rehabiliteringsindsats. På billedet ses tre af forskerne bag idéen til et dockingsystem til kørestole, der løb med årets førsteplads.  Fra venstre: ph.d.-studerende, Simon Lind Kappel, lektor Lars Ditlev Mørck Ottosen og adjunkt og ph.d.-studerende Annette Beedholm Rasmussen.

14.08.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Forskerkonkurrence gav boost til velfærdsinnovation

Intet mindre end otte færdige innovationskoncepter ligger klar til den østjyske sundheds- og plejesektor efter Aarhus Universitets årlige forskerkonkurrence for ingeniører.

Børn med brækkede ben. Ældre efter hospitalsindlæggelse. Mennesker, der har pådraget sig en hjerneskade. De har det til fælles, at deres helbred og livskvalitet blandt andet afhænger af den rehabiliteringsindsats, de får tilbudt af samfundet.  Men kan man gøre det lidt bedre? 70 forskere inden for ingeniør- og lægevidenskab puljer i næste uge, deres viden, tankekraft og kreativitet i et 48 timer langt innovationsforløb. (Foto: Colourbox)

07.08.2014 | Offentligheden / Pressen

Forskere skal nytænke rehabilitering

70 forskere fra Aarhus Universitet skal i et intensivt innovationsforløb på bare to døgn komme med bud på nye løsninger, der kan være med til at forbedre rehabiliteringen af børn, ældre og hjerneskadede.

På billedet ses fra venstre Tommy Kragh Bechsgaard, ph.d-studerende, Institut for Ingeniørvidenskab, Peter Johansen, lektor, Institut for Ingeniørvidenskab samt Simon Heide-Jørgensen og Jonas Taborsky – begge ingeniørstuderende fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.
Ingeniørstuderende bruger avancerede kameraer til at måle flow og kræfter i hjertet med en hidtil uset præcision. På billedet ses en af de indledende forsøgsopstillinger fra det nyetablerede Cardiovascular Experimental Laboratory (CAVE lab) på Aarhus Universitet. (Foto: Peter Johansen)

05.08.2014 | Sundhed og sygdom

Studerende i spotlys på international forskerkongres

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står bag en ny metode til at måle kræfter og flow i hjertet. Deres opfindelse er kommet i spotlyset blandt førende forskere og medicinere på den internationale verdenskongres for biomekanik.

De to ingeniørstuderende Anders Bæk Møller (tv) og Sander Louring oplever lige nu stor international succes med et nyt spil til mobil og tablet. 
The Bearded Hero har været på forsiden af App Store i blot en uge, men er allerede blevet købt tusindvis af gange i 141 lande.

10.07.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Studerende hitter med spil på App Store

Det danske mobil- og tabletspil The Bearded Hero har stor succes og bliver nu markedsført af Apple over hele verden. Det er to ingeniørstuderende, der står bag spillet, som på kort tid er blevet købt og downloaded tusindvis af gange.

Anders Filsøe Ramsing læser til civilingeniør og hører til blandt den femtedel af ingeniørstuderende på Aarhus Universitet, der har en håndværksmæssig baggrund. (Foto: Henrik Olsen, Ingeniørhøjskolen arkiv).

03.07.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ingeniørstuderende blæser på den sociale arv

Mens det står sløjt til med den sociale mobilitet i samfundet, så sker der noget på ingeniøruddannelserne, hvor et af nutidens mest iøjnefaldende mønsterbrud er i fuld gang.

Alt for mange gravide er overvægtige med negative konsekvenser til følge for både mødrene og de ufødte børn. To studerende har netop præsenteret en ny app for verdensmarkedet, der måske kan løse en del af problemet. (Foto: Colourbox)

03.07.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ny app skal forhindre gravide i at blive for tykke

To ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står sammen med en jordemoder bag en ny mobilapplikation, der kan hjælpe gravide til et højere fysisk aktivitetsniveau og dermed til at reducere overvægt.

Forskere har udviklet en ny type to-kamret reakoter, der kan omdanne CO2 til CO, man kan bruge til  fremstillingen af lægemidler. (Foto Anders Trærup, AU)

01.07.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

CO2 – Fra affaldsstof til lægemiddel i én proces

Aarhusianske forskere skaber medicin ud af den store klimasynder CO2 i en proces, der samtidigt også forskåner de ansatte i medicinalindustrien for kontakt med farlig kulilte.

I alt tre ingeniørvidenskabelige projekter har fået støtte af Det Frie Forskningsråd i denne omgang. På billedet ses postdoc Jacopo Catalono i laboratoriet. Han tilhører den forskergruppe, der skal udvikle ny teknologi til energikonvertering. (Foto: Lise Balsby)

20.06.2014 | Medarbejdere

Tre nye ingeniørprojekter får støtte fra Det Frie Forskningsråd

Godt 15 millioner kroner er i juni måned blevet bevilget til den ingeniørvidenskabelige forskning på Aarhus Universitet i forbindelse med Det Frie Forskningsråds årlige investering i dansk forskning.

I dag kræver det adskillige elektroder på hovedet at opnå en tilstrækkelig god datakvalitet, når man ønsker at registrere det elektriske aktivitetsmønster i hjernen. Men nu barsler forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet med en lille ørecomputer, der kan bane vej for helt nye anvendelser af EEG.(Foto: Lise Balsby) 
Den ser måske ikke ud af meget. Men ikke desto mindre er det forskernes bud på en ørecomputer, der helt diskret og trådløst kan fortolke hjernens elektriske signaler igennem lange tidsintervaller. (Foto: Lise Balsby)

18.06.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Her er forskernes bud på fremtidens EEG

I løbet af ganske få år forventer forskere at være klar med den første version af et apparat i miniaturestørrelse, der kan måle elektrisk aktivitet i hjernen gennem øret.

Aarhus Universitet har igennem de seneste år oplevet en markant vækst i studenterbestand på ingeniøruddannelserne. Men væksten er ikke tilstrækkelig i forhold til at imødekomme samfundets efterspørgsel på arbejdskraft. (Foto: Henrik Olsen)

10.06.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Institut for Ingeniørvidenskab, Medarbejdere

AU med i Engineer the future

En række danske virksomheder, brancheorganisationer og uddannelsesinstitutioner - herunder Aarhus Universitet - går nu sammen om den hidtil største danske satsning på at få flere unge til at vælge ingeniør- eller naturvidenskabelige uddannelser.

Aarhus Universitet skal stå i spidsen for en af Europas hidtil største satsninger på at ændre befolkningens energiforbrug. Målet er at udvikle et energistyringssystem, som kan gøre fremtidens brug af el mere fleksibel. På billedet ses projektets leder Rune Hylsberg Jakobsen (th)(Foto: Henrik Olsen, arkiv).

02.06.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Forskere vil ændre europæernes energiforbrug

Aarhus Universitet skal i de kommende år stå i spidsen for et stort europæisk energiforskningsprojekt og kortlægge mønstre i private forbrugeres energiadfærd. Målet er at gøre europæerne bedre til at bruge strømmen, når der er rigeligt af den.

Ved hjælp af avanceret måleudstyr, som registrerer bevægelser i hjerteroden med intet mindre end ni sensorer, kan man simulere et kirurgisk indgreb og få en her-og-nu indsigt i, hvordan det vil belaste hjertet over tid. (Foto: Anders Topp)

27.05.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Forskere simulerer komplikationer af hjertekirurgi

Med en specialbygget simulator er det nu muligt at undersøge, hvordan kirurgiske indgreb på hovedpulsåren påvirker hjertets funktion på lang sigt. Det kan bane vej for bedre behandling af patienter med visse hjertesygdomme.

Det er ikke småpenge, der bliver skudt i forberedelsen af ESA's næste Marsrobot ExoMars Rover. Forskere fra Aarhus Universitet står bag en ny computerbaseret metode til at teste og fejlsikre robotten, før den sendes på mission. Metoden kan anvendes i en lang række andre industrielle sammenhænge, og erfaringerne fra tre års casebaseret forskning ugives nu i bogform.

23.05.2014 | Forskning

Sådan fejlsikrer man en Marsrobot

Når den europæiske Marsrobot efter planen i 2018 lander på den røde planet, er det forskere fra Aarhus Universitet, der står bag værktøjet til modelleringen af dens køreegenskaber. Det er et af resultaterne af mange års erfaring med udvikling fejlsikringsteknologier, som nu er udgivet i bogform.

20.05.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ny AU-rekord ved Shell Eco-Marathon

Det blev til en markant forbedering af sidste års resultat og en samlet femteplads, da Team AU i weekenden gennemførte Shell Eco-Marathon i Rotterdam.

Et fint lag af den velkendte AU-blå farve afslutter nu hundredvis af timers arbejde med at designe et køretøj, som måske er verdens mest energieffektive af slagsen. Det vil vise sig i de kommende dage, hvor en gruppe ingeniørstuderende for andet år i træk stiller op til Shell Eco-Marathon. Målet er 10.000 km på hvad, der svarer til en liter brændstof. (Foto: Team AU)

15.05.2014 | Miljø, klima og energi

Team AU klar til Shell Eco-Marathon

Et hold ingeniørstuderende med navnet Team AU er ankommet til Rotterdam og er klar til at give den "fuld gas" ved årets Shell Eco-Marathon. De stiller op med køretøjet Zenith 33 og ambitionen om at køre 10.000 kilometer på det, der svarer til blot en enkelt liter benzin.

Viser resultater 136 til 150 ud af 272

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste