Nyheder

Et fint lag af den velkendte AU-blå farve afslutter nu hundredvis af timers arbejde med at designe et køretøj, som måske er verdens mest energieffektive af slagsen. Det vil vise sig i de kommende dage, hvor en gruppe ingeniørstuderende for andet år i træk stiller op til Shell Eco-Marathon. Målet er 10.000 km på hvad, der svarer til en liter brændstof. (Foto: Team AU)

15.05.2014 | Miljø, klima og energi

Team AU klar til Shell Eco-Marathon

Et hold ingeniørstuderende med navnet Team AU er ankommet til Rotterdam og er klar til at give den "fuld gas" ved årets Shell Eco-Marathon. De stiller op med køretøjet Zenith 33 og ambitionen om at køre 10.000 kilometer på det, der svarer til blot en enkelt liter benzin.

Sidste år udstillede ingeniørstuderende deres idéer til fremtidens forbrugerelektronik under stor bevågenhed i Danmark. I dag er udstillingen rykket til Kina, hvor den får besøg af den danske erhvervsdelegation. På billedet ses daværende minister for Forskning, Innovation og Videregående uddannelse Morten Østergaard, som tester en kombineret bilurde og såkaldt OLED-skærm, der kan forvandle tung trafik til bølgende hav og huse til dyr på en savanne. Ved siden af ses  Kinas ambassadør i Danmark Li Ruiyu, adm. direktør i Bang & Olufsen Tue Mantoni og ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet Pavel Lisouski, der står bag idé og prototype.(Foto: Ingeniørhøjskolen Arkiv 2013)

28.04.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Erhvervsdelegation besøger ingeniørudstilling i Kina

Der er gjort lidt ekstra ud af præsentationen af de ingeniørstuderendes forslag til fremtidens medieprodukter i dag, hvor den får besøg af den største danske erhvervsdelegation nogen sinde på en innovationskonference i Kina.

Der skal en god portion teknisk snilde krydret med en livlig fantasi til, hvis man vil gøre sig håb om at vinde robotkonkurrencen på Aarhus Universitet i Herning i weekenden. (Foto: Henrik Olsen, arkiv)

02.04.2014 | Offentligheden / Pressen

Gymnasieelever skal dyste i robotbyggeri

Aarhus Universitet åbner i weekenden Danmarks største robotkonkurrence i Herning. I alt 30 unge skal dyste om at bygge og programmere den bedste robot på bare 24 timer.

En simpel tegning og mekanik for begyndere! Men samtidig  en virkelig god idé, der måske kan være med til at gøre hverdagen lidt nemmere for patienter, der skal genoptræne fingerled. Det er bare et af resultaterne af en innovationseksamen for 80 studerende på det første semester af maskiningeniøruddannelsen på Ingeniørhøjskolen.

01.04.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Til eksamen i et bedre liv for handicappede

80 maskiningeniørstuderende er i disse uger i gang med et intensivt innovationsforløb. De skal udvikle idéer til fremtidens hjælpemidler til ældre, syge og handicappede.

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet vil udfordre grænsen for hvor mange kilometre, det teknisk set er muligt at få ud af en enkelt liter brændstof. Billedet er fra den tidlige fase i arbejdet med at udvikle et ultra-effektivt køretøj, der i maj skal deltage i det uofficielle verdensmesterskab i økoræs Shell Eco-Marathon.

31.03.2014 | Offentligheden / Pressen

Studerende vil køre 10.000 km på én liter benzin

På Aarhus Universitet forbereder et hold ingeniørstuderende sig til det uofficielle verdensmesterskab i kør-langt-på-literen. Efter flere hundrede timer i værkstedet er de ved at være klar med deres bud på det, der måske er verdens mest energieffektive køretøj.

Poul Henning Kirkegaard er ansat som  professor ved Institut for Ingeniørvidenskab. Han skal styrke samspillet mellem de æstetiske og funktionelle aspekter af forskningen inden for byggeri og bygningsdesign.

28.03.2014 | Navne

Ny professor skal styrke samspil mellem ingeniørvidenskab og arkitektur

Poul Henning Kirkegaard er ansat ved Aarhus universitet, Institut for Ingeniørvidenskab, som professor i Ingeniørvidenskab og Bygningsdesign. Professoratet er oprettet for at styrke undervisningen og forskningen indenfor samspillet mellem ingeniørvidenskab og arkitektur.

Conni Simonsen, direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, er af Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen blevet udpeget til bestyrelsen af Danmarks nye Innovationsfond.

28.03.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ingeniørhøjskolen får bestyrelsespost i Danmarks nye innovationsfond

Pr. 1. april etableres Danmarks Innovationsfond, der med et årligt budget på 1,6 mia. kroner skal bidrage til vækst og nye arbejdspladser ved at omsætte forskning og udvikling til værdiskabende løsninger i samfundet. Ingeniørhøjskolens direktør Conni Simonsen er blevet udpeget til bestyrelsen.

26.03.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Annual Report 2013 er klar

I 2013 har Institut for Ingeniørvidenskab oplevet en stor vækst i antal og volumen af eksterne forskningsbevillinger. Det har sat gang i en række nye forskningsprojekter af høj international standard.

Publikum stillede spørgsmål til panelet, og der blev tænkt store tanker om fremtidens klimastrategi fredag, da Institut for Ingeniørvidenskab åbnede for debat ved et klimaseminar. Fra venstre: Klimakommissær Conni Hedegaard, Teknik- og Miljørådmand Aarhus Kommune Kristian Würtz, direktør i Kamstrup Jesper Daugaard og politisk koordinater i VedvarendeEnergi Gunnar Boye Olesen 
”Universitetet har et kæmpe ansvar for at finde løsninger på klimaudfordringerne.” Sådan sagde Institutleder for Ingeniørvidenskab Thomas Toftegaard, da han bød velkommen til klimaseminaret.

24.03.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Hed debat med Hedegaard

EU’s klima- og energistrategi 2030 var fredag til debat, da Institut for Ingeniørvidenskab åbnede dørene for et stort klimaseminar.

A PhD student from Aarhus University has developed a new type of antioxidant which can be used for micro-encapsulation of fish oil and protection of healthy active substances against oxidation. Mia Falkeborg’s invention may provide great importance on the functional food industry, and she has just received an international prize for her research. (Photo: Lars Kruse)

21.03.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

New super antioxidant can provide us with more omega-3

A young researcher has developed a new type of antioxidant which can be used in connection with micro-encapsulation of fish oil and thereby protect the healthy omega-3 fatty acids against rancidification.

Institut for Ingeniørvidenskab er torsdag d. 20. marts vært for et stort klimaseminar (Foto: Colourbox)

19.03.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Klimadebattører samles i Aarhus

Hvor skal vi få energien fra i fremtiden? Det er til debat, når Institut for Ingeniørvidenskab torsdag d. 20. marts er vært for et stort klimaseminar.

Mange vil sikkert tænke "MUMS". Andre nok snarere "Yrk!". Tre ingeniørstuderende tænkte "hmmmm", og kogte et ton pommes frites for at afdække om - og i givet fald - hvilke sundhedsskadelige stoffer olien frigiver til de sprøde kartoffelstrimler. (Foto: Colourbox)
Sådan ser olierne ud efter 20 dage i laboratoriet. Farven er en vigtig indikator for oliens kvalitet, og billedet illustrerer derfor tydelige kvalitetsforskelle på de mest almindeligt brugte fritureolier. En mørk olie sladrer om et højt indhold af blandt andet frie fedtsyrer, ketoner og aldehyder. (Foto: Annika Methmann)

20.02.2014 | Offentligheden / Pressen

Et ton pommes frites giver ny viden

Når man opvarmer en vegetabilsk olie til høje temperaturer, så ændrer den sin kemiske struktur og danner sundhedsskadelige forbindelser. Men der er forskel på, hvor store mængder af de giftige stoffer, forskellige olier danner. Ingeniørstuderende står bag et af de mest detaljerede laboratoriestudier af, hvad der sker, når man frituresteger pommes…

Der findes ikke én god markør for aldring. Gråt hår og rynker ses ofte som typiske tegn på aldring, men det er ikke gode markører. Nogle får gråt hår allerede i 20’erme, og hvis man er fisker ved vestkysten, har man typisk flere rynker end andre på grund af sol og vind. Derfor ser forskerne i ”Mark-age”-projektet på aldersmarkører i blodet.

14.02.2014 | Offentligheden / Pressen

Dit blod afslører din biologiske alder

Hvad er din krops biologiske alder? Det er der forskellige svar på, alt efter hvilken body-age-test, du tager. Men nu har forskere vist, at man kan sætte præcist tal på kroppens biologiske alder ud fra en blodprøve. Forskningsresultatet vil få stor betydning – både for den enkeltes helbred og for samfundets økonomi.

Ingeniørstuderende kan se frem til at få et spejlbassin ved Navitas på havnen i Aarhus. Det bliver på én gang et kunstværk, en rekreativ oase og et pumpelaboratorium. (Arkivfoto).

11.02.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Navitas får spejlbassin

I 2014 anlægger Aarhus Kommune et spejlbassin på Pier 2 på Aarhus Ø med direkte tilknytning til Navitas. Forskere og studerende får mulighed for at bruge spejlbassinet både eksperimentelt og som rekreativ oase.

Forskere fra Aarhus Universitet skal stå i spidsen for udviklingen af et nyt system, der får fru Hansens blodtryksapparat til at tale sammen med pilleautomaten, den intelligtente vægt, EKG-måleren og alle de andre teknologiske produkter, der er installeret i moderne ældreboliger. På billedet ses ingeniørerne Finn Overgaard Hansen (th) og Stefan Wagner (tv) fra Aarhus Universitet. (Foto: Henrik Olsen)

05.02.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Bedre ældrepleje med ny teknologi

Moderne velfærdsteknologi rykker med stor hast ud i plejesektoren. Flere af de nye teknologier har deres udspring i forskningsmiljøet på Aarhus Universitet. Se filmen og oplev, hvordan smarte computersystemer udkonkurrerer de gule lapper i Holstebro Kommune.

Viser resultater 136 til 150 ud af 258

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste