Største ingeniøroptag nogensinde

Med over 900 tilbudte studiepladser er der tale om en markant stigning i forhold til sidste år, som ellers var alletiders højdespringer.

28.07.2017 | Jesper Bruun

Endnu engang kan AU Engineering melde om en stigning i udbuddet af studiepladser. Så der bliver fyldt op i både laboratorier, auditorier og undervisningslokaler på Navitas, Hangøvej, Katrinebjerg og i AU Herning, når det nye semester starter igen. Foto: Lars Kruse.

Det er tilsyneladende blevet populært at være ingeniør. Tallene fra AU Engineering Aarhus Universitet taler i hvert fald sine tydelige sprog; 932 mennesker har den 28. juli fået tilbud om optagelse på ingeniørstudierne i Aarhus. Det er hele 100 flere pladser end sidste år, og det er rekordmange, når man ser på universitetets historie.

"Der er ingen tvivl om, at det er blevet meget populært at uddanne sig til ingeniør. Det forstår jeg godt. Det er en fantastisk uddannelse, der åbner utroligt mange døre over hele verden. Rigtig mange unge mennesker i dag vil ud og gøre en forskel, og med titlen som ingeniør i hånden får de netop den mulighed. Vi glæder os rigtig meget til at tage imod de mange nye studerende, når vi slår dørene op igen i august," siger direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Conni Simonsen.

Ingeniørstudierne har med andre ord fået vokseværk, og at flere og flere unge mennesker søger ingeniørvejen, er der ikke tvivl om. Antallet af udbudte pladser på Aarhus Universitet er således steget 56 pct. på blot fire år fra 2013 til 2017. Det betyder samtidig, at hver 8. udbudte plads på hele Aarhus Universitet går til en kommende ingeniørstuderende.

I år byder universitetet også velkommen til helt nye civilingeniør bachelorstuderende inden for Kemiteknologi og Bioteknologi, som begge melder fuldt hus på de udbudte pladser. Det varmer om hjertet hos leder af Institut for Ingeniørvidenskab, Thomas Toftegaard:

"At vi allerede fra første dag, uddannelserne bliver udbudt, kan melde alt optaget, siger virkelig noget om efterspørgslen og kvaliteten af de her uddannelser. Og jeg skal da heller ikke lægge skjul på, at de nye studerende skal glæde sig. Der er akut mangel på dem ude i erhvervslivet, og når de engang er færdige som civilingeniører, kan de gå direkte ud og gøre en kæmpe positiv forskel for samfundets udvikling," siger han.

Afviste får ny chance til vinter

Universitetet har i år været nødt til at afvise flere ansøgere med drømme om at læse til eksempelvis bygnings- og maskiningeniører trods en stor efterspørgsel på netop disse dimittender i erhvervslivet.

Flere af ingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet har dog studieoptag to gange årligt, og en del af de afviste ansøgere vil derfor få tilbudt en studieplads til vinter.

Det er muligt helt frem til november at søge om optagelse på en ingeniøruddannelse med start i januar. AU Engineerings studievejledere træffes fra tirsdag d. 1. august.

Læs mere om studievejledning her

Direktør Conni Simonsen
Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet