Nyheder

300 skoleelever og mange tusinde stykker lego er ingredienserne i den store robotturnering, der løber af stablen på Navitas i weekenden (foto: colourbox).

06.11.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

FIRST LEGO League 2014 på Navitas

Lørdag d. 8. november 2008 dyster 300 folkeskoleelever i årets FIRST LEGO League ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. De skal bygge og programmere robotter til at løse bestemte opgaver på en bane.

Professor Poul Henning Kirkegaard forsker i tektonisk bygningsdesign og er på sporet af en metode til at påvise, hvordan arkitektonisk atmosfære påvirker mennesket fysiologisk. På billedet ses han med en såkaldt tensegrity-figur, der illustrerer balancen mellem tryk og træk. (Foto: Anders Trærup
Størrelsen på dine vinduer har betydning for dit stressniveau og din hjerteaktivitet.  Det viser de første forsøg med 3D-simulerede rum, hvor forskere har undersøgt en række forskellige fysiologiske responser på arkitektur. (Foto: Anders Trærup)
Små vinduer kan stresse. Forskerne på Aarhus og Aalborg Universiteter har påvist en sammenhæng imellem arkitektur og stressbelastning. Forsøgspersoner i et rum med små vinduer havde en stærkere fysiologisk respons, målt på indholdet af cortisol i blodet og på hjerterytmen. (Foto: Lars Reinholdt)

06.11.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Størrelsen på vinduer påvirker dit helbred

Der er måske en tættere forbindelse imellem arkitektur og vores fysiske helbred, end vi hidtil har troet. Forskere er klar med et bud på, hvordan vi kan måle det. De første forsøgsdata viser, at vinduernes størrelse i et rum har indflydelse på kroppens produktion af stresshormoner og hjerterytme.

60 gymnasieelever fra Skive skal i de kommende uger være deltagere i et pilotprojekt, der har til formål at bygge bro imellem den teoretiske fysikundervisning på HTX, den anvendelsesorienterede projektarbejdsform på ingeniøruddannelsen og erhvervslivets virkelige problemstillinger. (Foto: AU Kommunikation).

04.11.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Gymnasieelever får smagsprøve på ingeniørarbejdsformen

60 studerende fra Skive HTX besøger i dag AU Herning. Her skal de i forbindelse med deres fysikundervisning lære, hvordan de kan bruge teori til at løse virkelige problemstillinger.

Ingeniørstuderende fra Danmark og Sydkorea skal i tæt samarbejde med medarbejdere fra Grundfos Holding A/S i den kommende uge udvikle nye idéer til fremtidens energieffektive byggesektor. (Foto: Roal Danish Embassy)

27.10.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Studerende udvikler idéer til fremtidens energieffektive bygninger

I dag starter et syv dage langt innovationsforløb for 20 særligt talentfulde ingeniørstuderende i Seoul. De skal finde ny idéer til, hvordan man kan gøre bygninger mere energieffektive.

Verdens stigende behov for stadig mindre, stadig hurtigere og stadig mere energieffektive mikrocomputere kan måske imødekommes i løbet af få år. Forskere er i fuld gang med at designe kredsløb til chips med meget stor hukommelse og meget lavt strømforbrug. På billedet ses lektor Farshad Moradi fra Ingeniørvidenskab. (Foto: Anders Trærup)

01.10.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen

Forskere barsler med ny nano-computer

Ingeniører fra Aarhus Universitet kommer til at spille en nøglerolle i et nyt internationalt samarbejde omkring udviklingen af næste generation computerchips. De skal designe nye typer af integrerede kredsløb til nano-computere med superhukommelse og et ultra lavt strømforbrug.

Det tyder på, at forskere har fundet frem til, hvordan man kan måle smagsoplevelse i hjernen på et før-bevidst niveau. Det kan være nøglen til at identificere den perfekte smag af sødt uden kalorier. På billedet ses ph.d.-studerende Camilla Rotvel i laboratoriet. Med 128 elektroder på skalpen registrerer hun det elektriske aktivitetsmønster mellem neuronerne, når vi smager og genkender noget som sødt. (Foto: Anders Trærup)

18.09.2014 | Offentligheden / Pressen

EEG leder forsker på sporet af den perfekte smag af sødt

Den kunstige sødestofindustri har i de seneste årtier mødt et enormt stort, globalt efterspørgselsboom. Men det er vanskeligt at lave et syntetisk stof, der både indeholder få kalorier og en autentisk sødme. Danske forskere har nu taget alternative metoder i brug for at skabe den perfekte efterligning af sukker uden smag af "light".

17.09.2014 | Ceremoni / åbning

En festdag på Navitas

Fredag d. 5. september fik Navitas på havnen sin officielle indvielse. Borgmester Jacob Bundsgaard, regionrådsformand Bent Hansen, dekan Niels Chr. Nielsen og formand for Navitas-ejerforeningen Niels Christian Sidenius åbnede huset uden at lægge skjul på deres fælles visioner for byens nye high tech-center.

15.09.2014 | Offentligheden / Pressen

Speed Up! Europe - EU-støtte til udvikling af webbaserede projekter

Speed UP! Europe programmet hjælper iværksættere og virksomheder i gang med at anvende FIWARE software enablers som byggesten til NYE webservices indenfor AgriBusiness, SmartCities og Cleantech. Budgettet er på €5,5 mio. som deles ud til cirka 100 projekter i januar 2015.

Aarhus Universitet har placeret de ingeniørvidenskabelige uddannelses- og forskningsaktiviteter inden for byggeri og mekanik på Navitas. (Lars Kruse)
Navitas er netop taget i brug af 2.700 studerende. (Lars Kruse) 
Forskere, studerende, iværksættere og etablerede virksomheder bor under samme tag i Navitas. (Lars Kruse)
Det sekskantede ikonbyggeri bliver Aarhus' nye centrum for forskning, uddannelse og innovation med fokus på især energiteknologi. (Lars Kruse)

05.09.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Nu indvies Navitas

I dag indvier Aarhus Universitet, forskerparken INCUBA, Aarhus Maskinmesterskole og Aarhus kommune den 38.700 m2 store Navitas-bygning på havnen i Aarhus.

Aarhus får nyt studentervæksthus og innovationsmiljø på Navitas. Det er Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Aarhus Maskinmesterskole og INCUBA, der står bag.

20.08.2014 | Uddannelse

15 mio. kroner til nyt start-up factory i innovationsmiljø på Navitas

I september åbner et nyt start-up factory på Navitas. Med en bevilling på 15 mio. kroner får Aarhus nu et spritnyt og visionært innovationsmiljø med en stærk tematisk tilknytning til cleantech-branchen.

30 12-taller står der på det eksamensbevis, Lise Kjær Andersen kan vise frem som nyuddannet civilingeniør. Her ses hun ved sin nye arbejdsplads. Hun er ansat ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, hvor hun skal forske i lodretstående betonkonstruktioner som for eksempel de søjler, der ses i baggrunden af billedet. (Foto: Lars Kruse, AU)

20.08.2014 | Medarbejdere

Civilingeniør bag imponerende studiepræstation

Det er et højst udsædvanligt eksamensbevis, som fredag bliver overrakt til en nyuddannet civilingeniør ved Aarhus Universitet. I samtlige eksamener fra første til sidste semester har Lise Kjær Andersen leveret faglige toppræstationer til karakteren 12.

Ingeniørstuderende får som led i sommerskolen et kursus i ultralydsscanning. (Foto: Annemette Skovbo Rasmussen)

20.08.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Studerende vil lave ny ultralydsteknologi

Ni ingeniørstuderende og en enkelt medicinstuderende mødes i disse uger på sommerskole for at styrke deres samarbejde og sammen udvikle ny teknologi indenfor ultralydsscanning

Aarhus Kommune, Region Midt og Aarhus Universitetshospital lånte Aarhus Universitets samlede forskertrop inden for ingeniørvidenskab i to døgn. Resultatet blev en række nye produktidéer til forbedring af den nuværende rehabiliteringsindsats. På billedet ses tre af forskerne bag idéen til et dockingsystem til kørestole, der løb med årets førsteplads.  Fra venstre: ph.d.-studerende, Simon Lind Kappel, lektor Lars Ditlev Mørck Ottosen og adjunkt og ph.d.-studerende Annette Beedholm Rasmussen.

14.08.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Forskerkonkurrence gav boost til velfærdsinnovation

Intet mindre end otte færdige innovationskoncepter ligger klar til den østjyske sundheds- og plejesektor efter Aarhus Universitets årlige forskerkonkurrence for ingeniører.

Børn med brækkede ben. Ældre efter hospitalsindlæggelse. Mennesker, der har pådraget sig en hjerneskade. De har det til fælles, at deres helbred og livskvalitet blandt andet afhænger af den rehabiliteringsindsats, de får tilbudt af samfundet.  Men kan man gøre det lidt bedre? 70 forskere inden for ingeniør- og lægevidenskab puljer i næste uge, deres viden, tankekraft og kreativitet i et 48 timer langt innovationsforløb. (Foto: Colourbox)

07.08.2014 | Offentligheden / Pressen

Forskere skal nytænke rehabilitering

70 forskere fra Aarhus Universitet skal i et intensivt innovationsforløb på bare to døgn komme med bud på nye løsninger, der kan være med til at forbedre rehabiliteringen af børn, ældre og hjerneskadede.

På billedet ses fra venstre Tommy Kragh Bechsgaard, ph.d-studerende, Institut for Ingeniørvidenskab, Peter Johansen, lektor, Institut for Ingeniørvidenskab samt Simon Heide-Jørgensen og Jonas Taborsky – begge ingeniørstuderende fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.
Ingeniørstuderende bruger avancerede kameraer til at måle flow og kræfter i hjertet med en hidtil uset præcision. På billedet ses en af de indledende forsøgsopstillinger fra det nyetablerede Cardiovascular Experimental Laboratory (CAVE lab) på Aarhus Universitet. (Foto: Peter Johansen)

05.08.2014 | Sundhed og sygdom

Studerende i spotlys på international forskerkongres

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står bag en ny metode til at måle kræfter og flow i hjertet. Deres opfindelse er kommet i spotlyset blandt førende forskere og medicinere på den internationale verdenskongres for biomekanik.

Viser resultater 136 til 150 ud af 284

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste