Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

NYHEDER

"Forskning i digitale tvillinger kommer til at få stor betydning for både danske og udenlandske virksomheder af alle slags, og det er tydeligt at mærke, hvordan rigtig mange virksomheder er ivrige efter at være med," siger professor Peter Gorm Larsen i forbindelse med åbent hus på universitetets Center for Digital Twins. Foto: Lars Kruse.

13.02.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

Stor interesse for AU’s Center for Digitale Tvillinger

6. maj 2019 slog Aarhus Universitet dørene op til Danmarks første center for digitale tvillinger. Centret holdt åbent hus den 27-29. januar, hvor interesserede fra hele Europa troppede op.

Adjunkt og ekspert i blockchain-teknologi, Diego F. Aranha fra Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

11.02.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

Nyt projekt skal uddanne den danske erhvervstop i blockchain-teknologi

Et netværk af blockchain-eksperter skal uddanne dansk erhvervsliv i sikkert at udnytte teknologiens mange nye muligheder

121 glade civilingeniører dimitterede torsdag den 23. januar. Foto: Haslefoto.dk.

24.01.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

”Det eneste rigtige valg”: Tak til endnu et hold dygtige civilingeniører

121 civilingeniører dimitterede torsdag fra Aarhus Universitet. De kommer ud til en verden med uovertrufne og globale karrieremuligheder. Vi takker og bukker mange gange for Jeres iver og ildhu og entusiasme: I er det vigtigste, vi kan bidrage med.

ARRANGEMENTER

ons 19 feb
16:15-18:00 | AU Engineering, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C, Lokale 00.117
Informationsmøde om civilingeniør (kandidat uddannelserne) på Navitas
Dette informationsmøde er for dig, der er i gang med eller har afsluttet en bachelor- eller diplomingeniøruddannelse og gerne vil høre mere om den to årige kandidatoverbygning til civilingeniøruddannelserne på Navitas.
lør 22 feb
10:00-13:00 | Aarhus Universitet i Herning, Birk Centerpark 15, 7400 Herning
Åbent Hus på AU i Herning 2020
Overvejer du at læse på Aarhus Universitet i Herning? Så kom til åbent hus den 22. februar 2020 fra kl. 10-13.
man 24 feb
14:30-16:30 | Agro Business Park, Niels Pedersens Alle 2, 8830 Tjele, Danmark
Tekstil af fremstillede cellulose-fibre – i fremtidens bio- og cirkulære økonomi
Viskose, Modal, Tencel, Lyocell, bambus… alle sammen tekstiler, fremstillet af cellulose, og som forudsiges at blive meget mere udbredte i fremtiden. Ved mødet præsenteres de forskellige fremstillede cellulose-tekstiler; deres tekniske egenskaber samt miljømæssige aspekter og der bliver mulighed for at opleve eksempler på disse tekstiler. Tillige præsenteres anbefalinger vedrørende tekstiler fra Det Nationale Bioøkonomipanel. Endelig præsenteres status for det danske forsknings-projekt ”Grønne Hoser”, hvor rest-biomasse fra landbruget benyttes til fremstilling af miljøvenlige tekstil-fibre.

Download Profile 2019 - Department of Engineering