Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

To studerende får prestigefuld ingeniørpris for deres vindmølle til ulande.

25.04.2012 | Priser, Offentligheden / Pressen, Science and Technology, Miljø, klima og energi

Studerende får pris for vindmølle til ulande

To studerende fra Aarhus Universitet løb i går med en prestigefyldt ingeniørpris for bedste og mest innovative afgangsprojekt. De har udviklet en vindmølle, der kan bygges af billige, lokale materialer og sikre strøm til fattige landsbyer og katastrofeområder.

Anders Filsøe Ramsing hører til blandt de cirka 20 % af ingeniørstuderende ved Aarhus Universitet med håndværksmæssig baggrund.

23.04.2012 | Uddannelse, Offentligheden / Pressen, Science and Technology, Center for Scienceuddannelse, Erhverv og økonomi

Håndværkere er gode ingeniørstuderende

Stadig flere tømrere, murere og elektrikere bliver optaget på ingeniøruddannelserne via et særligt adgangskursus. Og de er klarer sig godt i mødet med den teoretiske fordybelse. Det viser en ny opgørelse fra Aarhus Universitet.

Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet en teknologibaseret metode til at måle de lugtstoffer, der generer menneskets næse mest.

20.04.2012 | Forskning, Offentligheden / Pressen, Science and Technology, Miljø, klima og energi

Forskere på vej med ny metode til måling af lugt

Forskere fra Aarhus Universitet står bag en ny metode til måling af lugt fra husdyrproduktion. Deres resultater tyder på et internationalt gennembrud og kan bidrage til at løse en af landbrugets største miljøudfordringer.

En ny kandidatuddannelse skal forsyne erhvervslivet og forskningsmiljøer på universiteter og hospitaler med en ny type af tekniske hjernespecialister.

03.04.2012 | Uddannelse, Studerende, Science and Technology, Natur og teknologi

Ny kandidatuddannelse blander teknisk videnskab med neurologi

En ny kandidatuddannelse ved Aarhus Universitet skaber koblinger mellem ingeniørvidenskabens og neourologiens verden. De studerende bliver Danmarks første generation af tekniske hjernespecialister og skal være med til at udvikle nye metoder til at se ind i nervesystemet.