Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Det var et ti-etagers algehøjhus, der løb med sejren ved årets PHD CHALLENGE ved Aarhus Universitet efter to døgns intensiv idéudvikling (AU Foto).

20.08.2012 | Videnudveksling, Ph.d.-studerende, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Miljø, klima og energi

Algehøjhus vandt forskerkonkurrence

Et ti-etagers højhus med algetanke i ydermurene er et realistisk fremtidsscenarium for havnen i Aarhus, mener en forskergruppe, der fredag blev kåret som vindere af årets PHD CHALLENGE.

Aarhus Universitets ingeniørsommerskoler er populære. Især blandt udenlandske studerende, som vel  have del i dansk viden om energiteknologi.

15.08.2012 | Uddannelse, Talentudvikling, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Miljø, klima og energi

Cleantech trækker udenlandske studerende til Danmark

Studerende fra hele verden strømmer i disse uger til Danmark for at lære om energiteknologi. De danske ingeniørsommerskoler er populære i udlandet.

During an intense two-day innovation course, researchers must come up with suggestions for new technological solutions to make Aarhus CO2-neutral in 2030.

09.08.2012 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Aarhus Universitet samler i næste uge 50 forskere, der i to døgn skal knokle for at udvikle nye bud på klimateknologi, der kan bane vejen for et grønnere Aarhus.

Hvis man vil fastholde rucolas sprøde, grønne blade med en god duft af salat, er det bedst at opbevare salaten køligt. Foto: Jens M. Madsen

08.08.2012 | Forskning, Ph.d.-studerende, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

Målinger med ilt-sensor viser, hvordan man opbevarer grønsager bedst

Grønsager har det bedst, hvis de opbevares køligt hele vejen fra mark til køkkenbord. Det bekræftes af undersøgelser fra Aarhus Universitet, hvor forskere har taget nye målemetoder i brug.

Marlene Olsen er en af de mange piger, der har fået øjnene op for en ingeniøruddannelse. Om få uger starter hun på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. Fotograf: Henrik Olsen.

03.08.2012 | Uddannelse, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Flere piger går efter en ingeniøruddannelse

De tider er ved at være forbi, hvor ingeniør rimer på mand. På bare to år er antallet af piger på ingeniøruddannelserne i Aarhus næsten fordoblet.