Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Forskere har overført DNA fra det B12-vitaminbindende protein i menneskets tarm til en plante. Nu kan de bruge plantens blade til tidlig diagnostik og behandling af B12-vitaminmangel. (Foto: Colourbox)

12.12.2012 | Forskning, Institut for Ingeniørvidenskab, Natur og teknologi, Sundhed og sygdom

Gensplejset plante kan komme B12-vitaminmangel til livs

Et forskerteam fra Aarhus har gensplejset en plante, hvis blade har vist sig at være af stor værdi. De kan nemlig bruges til at give en hidtil uset præcis diagnostik af B12-vitaminmangel på et tidligt stadium og samtidig helbrede sygdommen.

Hvor mange solceller skal der til i forhold til vindmøller for at mindske overproduktion af el? Beregninger viser, at 20 procent solenergi og 80 procent vindenergi er det miks, som sikrer en produktion, der matcher forbruget bedst.

10.12.2012 | Forskning, Offentligheden / Pressen

Solceller er måske kun et skridt på vejen

Selv hvis regeringen lykkes med sin solcelleplan, vil vi stadig få 24 gange så meget strøm fra vindmøller. Men vi vil have et bedre fundament for at sikre os det rette miks mellem sol og vind, fastslår energiforsker.

Sneen dalede ned fra himlen den 3. december 2012, hvor der var rejsegilde for Navitas. Og den spritnye bygning med den særprægede arkitektur mindede næsten om en julestjerne midt på den decemberkolde havn (Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation)´
Udsigt fra kantineområdet (Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation)

05.12.2012 | Arrangement, Offentligheden / Pressen, Institut for Miljøvidenskab, Institut for Ingeniørvidenskab

Rejsegilde for Navitas

For tre år siden skvulpede det sorte vand i havnebassinet. Nu står der et 38.000 kvadratmeter stort, stjerneformet hus og venter på, at studerende, virksomheder og forskere kan flytte ind 2014. Mandag 3. december var der rejsegilde for universitetets nye ingeniørdomicil på havnefronten i Aarhus.