Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Efter tre ugers intensivt arbejde med innovation har en gruppe studerende udviklet en prototype på et nyt medieprodukt, som er så nyskabende, at Bang & Olufsens udviklingsafdeling nu går i gang med at afsøge patentmulighederne. På billedet ses fra venstre: Christian Vraa, Robert Opfficier, Aleksandra Kiszczak, José Miguel Pereira, Peter Vohralik og Jan Kovalovský.

13.07.2012 | Talentudvikling, Videnudveksling, Uddannelse, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Natur og teknologi

Studerende inspirerer Bang & Olufsen til ny patentidé

Bang & Olufsen og Aarhus Universitet har i de sidste tre uger afholdt en international elitesommerskole for nogle af Europas dygtigste ingeniør- og designtalenter. Her har de udviklet nye idéer til fremtidens medieprodukter. Bang & Olufsen overvejer nu at tage patent på en af idéerne.

Aarhus Universitet har modtaget et rekordstort antal ansøgere til ingeniøruddannelserne.

06.07.2012 | Uddannelse, Offentligheden / Pressen, Studerende, Institut for Ingeniørvidenskab

Unge i kø til ingeniøruddannelserne

Der er rift om pladserne på ingeniøruddannelserne ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, som har fået det hidtil største antal ansøgere.

Kompressionsstrømper er en nødvendighed for tusindvis  af ældre. De kompenserer for en svækket venepumpefunktion og forhindrer blandt andet væskeophobning og blodpropper i benene. En gruppe ingeniørstuderende har udviklet en lille maskine, der skal gøre det nemt at få de stramme strømper af og på. (Foto: Henrik Olsen)

06.07.2012 | Videnudveksling, Uddannelse, Studerende, Institut for Ingeniørvidenskab

Ny opfindelse gør det nemmere for ældre at få støttestrømperne på

En gruppe ingeniørstuderende står bag en opfindelse, der kan løse et meget stort resurseproblem i plejesektoren. De har udviklet en mekanisk strømpepåtager, som kan hjælpe ældre med at få de stramme støttestrømper på.

Et nyt ventilationssystem skal medvirke til at skabe et bedre indeklima for både dyr og mennesker, sænke energiforbruget samt reducere udledning af lugt og ammoniak fra staldbygninger.

02.07.2012 | Forskning, Institut for Ingeniørvidenskab

Nyt ventilationssystem gør stalde mere miljøvenlige

Et nyt smart ventilationssystem skal hjælpe dansk husdyrproduktion med at overkomme flere af de miljømæssige udfordringer, som erhvervet står over for. Forskere fra Aarhus Universitet deltager i arbejdet med at udvikle systemet, som er udtænkt af MT Højgaard Agri.