Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Ingeniørstuderende er gode til at omsætte den teori, de lærer på skolebænken, til innovation i virksomhederne. (Foto: Henrik Olsen, Ingeniørhøjskolen arkiv)

28.06.2012 | Videnudveksling, Studerende, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Natur og teknologi

Ingeniørstuderende hjælper virksomheder med innovation

Ingeniørstuderende ved Aarhus Universitet har succes med at skabe videnoverførsel til industrien. Den seneste opgørelse viser, at otte ud af ti diplomingeniørstuderende bruger afgangsprojektet som anledning til at hjælpe en virksomhed med at løse en teknologisk problemstilling.

To ingeniørstuderende har lavet en app, der kan identificere fugle på pippet. Det kan vise sig at blive en stor hjælp for de ornitologer, der i øjeblikket er i gang med at kortlægge Danmarks fuglebestand.

22.06.2012 | Uddannelse, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Natur og teknologi

Spot en fugl med telefonen

Nu er der godt nyt for både professionelle ornitologer og andre fugleentusiaster. To ingeniørstuderende har udviklet en applikation til smartphones, der kan identificere fugle ud fra deres lyde.

Dagen efter Væxtfaktor var Ole Green midtpunkt ved en reception på Agro Business Park, hvor han blev hyldet for sin indsats i tv-programmet. Foto: Janne Hansen, AU

21.06.2012 | Priser, Institut for Ingeniørvidenskab

AU-forsker blev seernes væxtfator-vinder

Ole Green fra Aarhus Universitet fik en flot andenplads i DR og Mandag Morgens konkurrence Væxtfaktor og fik samtidig flest stemmer af seerne.

Institut fra Ingenørvidenskab står for to af de i alt ti udvalgte forskertalenter, der netop har fået tildelt en erhvervspostdoc af Højteknologifonden.

14.06.2012 | Forskning, Medarbejdere, Institut for Ingeniørvidenskab, Natur og teknologi, Miljø, klima og energi

To forskertalenter får bevilling fra Højteknologifonden

Højteknologifonden har netop udvalgt de forskertalenter, som skal være med til at udvikle teknologier, der kan give danske virksomheder et forspring i den globale konkurrence. To af de i alt ti forskertalenter kommer fra Institut for Ingeniørvidenskab.

Ole Green med en af de trådløse sensorer, der registrerer fugt og temperatur i korn, ensilage og frø. Foto: Søren Tobberup Hansen

14.06.2012 | Forskning, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

AU-forsker i finalen i DR's væxstfaktor

Ole Green fra Institut for Ingeniørvidenskab er i finalen i DRs Væxtfaktor på baggrund af sensorer, der kan registrere fugt og temperaturer i korn, ensilage og frø og derved forhindre, at fødevareproducenter mister millioner af kroner på grund af forrådnelse.

Forskere og ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står bag udviklingen af ny hjerteteknologi, der kan forbedre behandlingen af flere hundrede tusinde hjertepatienter årligt. På billedet ses et af de indledende forsøg på grise.

06.06.2012 | Forskning, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Sundhed og sygdom

Danske ingeniører bag banebrydende hjerteteknologi

Forskere og ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har i fem år arbejdet med at måle belastningen af hjerteringe til behandling af patienter med hjerteklapsygdomme. I dag bliver resultaterne af teknologien anvendt over hele verden af førende kirurger. Det viser tal, som netop er offentliggjort af den amerikanske hjerteforening.