Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Biogaspotentialet for svinegylle kan forbedres ved at varmebehandle det, før det kommer i biogasreaktoren. Foto: AU

29.05.2012 | Forskning, Ph.d.-studerende, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Miljø, klima og energi

Varmebehandling af gylle giver mere biogas

Svinegylle giver et højere metanudbytte, hvis det får en termisk forbehandling før det anvendes i biogasreaktoren.

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet er på vej med en ny metode til måling af muskelsammentrækninger i livmoderen hos gravide. Det gør det muligt at skelne fødselsveer fra plukkeveer og kan på sigt bidrage til at nedbringe antallet af præmature fødsler.

25.05.2012 | Uddannelse, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Natur og teknologi

Ingeniørstuderende skaffer ny viden om veer

To ingeniørstuderende ved Aarhus Universitet er i samarbejde med læger fra Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling ved Aarhus Universitetshospital på vej med en ny metode til at måle muskelsammentrækninger i livmoderen. Det kan føre til helt ny viden om de komplekse fysiologiske mekanismer bag veer.

24.05.2012 | Natur og teknologi, Science and Technology, Offentligheden / Pressen, Medarbejdernyhed

Ny direktør til Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Den 1. juli tiltræder Conni Simonsen som ny direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. Hun afløser Thomas Vosegaard, der har været konstitueret direktør siden februar 2012.

Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet et intelligent fugleskræmsel, der kan forhindre grådige fugleflokke i at lande på landmændenes marker.

16.05.2012 | Forskning, Ph.d.-studerende, Offentligheden / Pressen, Science and Technology, Natur og teknologi

Ny teknologi skræmmer fugle væk fra landmandens marker

Forskere fra Aarhus Universitet står bag udviklingen af et intelligent fugleskræmsel, som kan forhindre store fugleflokke i at slå sig ned på marker og æde løs af afgrøderne. Det løser et meget stort økonomisk problem i landbrugssektoren.

En ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står bag udviklingen af en hypnoseapp, der kan få bugt med eksamensangst.

08.05.2012 | Uddannelse, Studerende, Offentligheden / Pressen, Science and Technology, It, datalogi og matematik

Studerende bag ny app til eksamensangst

En ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har udviklet en hypnoseapplikation til mobiltelefoner, der skal hjælpe medstuderende i hele landet med at få styr på eksamensangsten. Den kan fungere som et reelt alternativ til medicinsk behandling, vurderer en ekspert.

Forskere fra Aarhus Universitet har testet fiskerester som organisk materiale til biogasanlæg. Resultaterne tyder på, at det kan blive en vigtig energikilde i fremtiden. (Foto: Janne Hansen)

08.05.2012 | Forskning, Offentligheden / Pressen, Science and Technology, Miljø, klima og energi, Natur og teknologi

Fiskerester kan anvendes til produktion af bæredygtigt brændstof

Hvert år efterlader fiskeindustrien store mængder af biprodukter, når de fremstiller olie til kosttilskud. Nu har forskere fra Aarhus Universitet afprøvet biprodukterne til fremstilling af brændstof i biogasanlæg, og resultaterne er lovende.