Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Ingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet har fået mere end dobbelt så mange kvote 2-ansøgninger i forhold til sidste års rekordstore antal.

28.03.2012 | Uddannelse, Natur og teknologi, Science and Technology, Offentligheden / Pressen

Ingeniøruddannelser hitter blandt unge

Den 15. marts udløb fristen for de såkaldte kvote 2-ansøgninger til videregående uddannelser, og aldrig før har så mange søgt om optagelse på en ingeniøruddannelse.

På billedet ses Ida Lindhardt Jensen, ingeniørstuderende ved Aarhus Universitet. Hun er i gang med at brugerteste den første prototype på KOL-sensoren. Foto: Henrik Olsen

20.03.2012 | Studerende, Science and Technology

Studerende bag ny sensor til KOL-patienter

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står bag et nyt sensorsystem, der kan kontrollere iltmætningen hos patienter med KOL i hjemmet. Det skal give bedre rehabiliteringsforløb og spare samfundet for dyre lægebesøg og hospitalsindlæggelser.

I de kommende tre år skal forskere fra Aarhus Universitet teste en ny metode til forbehandling af halm, der gør det muligt at øge energiudbyttet fra biogasanlæg markant. Arkivfoto: Colourbox

19.03.2012 | Forskning, Science and Technology

Forskere sætter skub i udvinding af energi fra halm

Forskere fra Aarhus Universitet skal teste og videreudvikle en ny teknologi, der gør det nemmere og langt mere rentabelt at omdanne halm til brændstof.

Ingeniører fra Aarhus Universitet kan som de første i verden forudsige bygningers holdbarhed og spotte skader i konstruktionen, før de bliver synlige for mennesker. Foto: Colourbox.com

06.03.2012 | Forskning, Science and Technology, Offentligheden / Pressen

Små sensorer kan sladre om bygningers tilstand

Forskere fra Aarhus Universitet er på vej med en ny metode til overvågning af bygninger. Med små sensorer, der opsamler information om vibrationer, kan de forudsige skader og kollaps med hidtil uset præcision.

03.03.2012 | Science and Technology, Offentligheden / Pressen

Nyt center skal sikre erhvervsrettede ingeniøruddannelser

Et nyt center ved Aarhus Universitet skal sætte fokus på udvikling af ingeniøruddannelser. Det skal sikre, at de studerende opnår en stærkere erhvervsrettet og international konkurrencedygtig kompetenceprofil.