Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

De nuværende ingeniørstuderende får en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens teknologibaserede omsorgs- og plejesektor. De skal blive bedre til at spotte brugernes behov. I dag drager de på feltarbejde på plejehjem. (Foto: Colourbox)

28.11.2012 | Uddannelse, Institut for Ingeniørvidenskab

Fremtidens ingeniører skal i nærkontakt med ældre

Det er ikke de ældre, der skal vænne sig til ny teknologi. Det er ny teknologi, der skal vænne sig til de ældre. 20 ingeniørstuderende skal i dag på plejehjem for at blive klogere på hverdagens udfordringer for beboere og personale og få nye idéer til teknologiske hjælpemidler.

37 danske og kinesiske studerende deltager i disse dage i Innovation Camp Shanghai. Her udvikler de helt nye idéer til  forbrugerelektronik, som skal ramme efterspørgslen på det voksende kinesiske marked.

15.11.2012 | Videnudveksling, Uddannelse, Studerende, Offentligheden / Pressen

Studerende tester ny innovationsmetode i Kina

Har en dansker og en kineser de samme præferencer, når det gælder forbrugerelektronik? Og er det muligt at knække koden til det kinesiske marked på bare 12 dage? I morgen præsenterer nogle af de dygtigste ingeniørstuderende resultaterne af en innovationslejr on location i Shanghai for Bang & Olufsens topledelse.

Produktprisen 2012 overrækkes til Webstech for produktet Senseed. Fra venstre er det adm. dir. Arne Steinmark, Ingeniøren, direktør Sten Andersen og direktør Ole Green fra Webstech og Jørgen Mads Clausen fra Danfoss. (Foto: Bjarne Erick)

08.11.2012 | Priser, Institut for Ingeniørvidenskab

AU-forskning vinder Ingeniørens toppris

En afgrødesensor, der kan reducere svindet i lagre, har vundet Ingeniørens hovedpris Produktprisen 2012. Sensoren har rødder i forskningsmiljøet på Aarhus Universitet.

Forskere fra Aarhus Universitet står bag en ny sensorteknologi, der kan afsløre skader på vindmøller, før de giver synlige og mærkbare symptomer. Det kan bane vej for nye og langt billigere vindmølledesign, hvor materialeforbruget kan reduceres markant.

08.11.2012 | Forskning, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Ny teknologi kan give billigere vindmøller

Små sensorer kan afsløre skader på vindmøller med hidtil uset præcision og lang tid før, de kan ses med det blotte øje. Teknologien er banebrydende, og gør det muligt at bygge vindmøller med et minimalt forbrug af materiale uden at gå på kompromis med sikkerheden.