Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Flertallet af ingeniørstuderende ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet kommer fra ikke-boglige hjem. Men klarer de studierne lige så godt som deres kammerater, hvis forældre har en lang videregående uddannelse? Og kommer de til at tjene det samme på arbejdsmarkedet?

31.10.2012 | Uddannelse, Studerende, Institut for Ingeniørvidenskab

Ingeniører bryder den sociale arv

Danske børn skal se på forældrenes uddannelse og indkomst, hvis de vil vide, hvordan det kommer til at gå dem i fremtiden. Men for ingeniører er det anderledes. De skiller sig markant ud fra øvrige erhvervsgrupper som sociale mønsterbrydere. Også ti år efter endt uddannelse.

En simpel blodprøve - og lægerne kan fortælle patienten, om hun har kræft, hvilken type det er, og hvordan hun mest optimalt skal behandles. Det er et scenarie, forskere fra Aarhus Universitet skal gøre til virkelighed i løbet af de næste tre år.

26.10.2012 | Forskning, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Ingeniører skal bane vej for bedre kræftbehandling

Mens hele Danmark i disse dage samler ind til Kræftens Bekæmpelse, arbejder forskere på højtryk i laboratorierne. De har netop fået en stor forskningsbevilling og tre år til at udvikle ny teknologi, der kan gøre det muligt at diagnosticere kræft med en simpel blodprøve.

Ingeniørstuderende pakker deres gamle, men velfungerende laboratorieudstyr i kasser. Det er nu på vej med skib til et universitet i Ghana, hvor det skal give uddannelserne et kvalitetsløft. (Fotograf: Carl Jakobsen)

22.10.2012 | Uddannelse, Studerende, Institut for Ingeniørvidenskab, Miljø, klima og energi, Lande og områder

Ingeniørstuderende sender laboratorieudstyr til Ghana

I elektroniklaboratorierne på Aarhus Universitet funkler det nye udstyr. Det gamle er pakket i kasser og nu på vej med skib til Ghana. Det er ingeniørstuderende og undervisere, der i fællesskab står bag donationen som led i en humanitær indsats.

Studerende udvider med deres bud på en innovativ lysvæg rammerne for den måde, vi er vant til at tænke dagslys i arkitektur – både æstetisk, funktionelt og bæredygtigt. Fra venstre: Kasper Old Jensen, Pit Herold, Peter Drechsler Poulsen og Mads Johnsen.
En lysvæg, der mimer vindens bevægelser over en græsmark, fik den internationale jury til at spærre øjnene op ved International Velux Award 2012.

15.10.2012 | Priser, Offentligheden / Pressen, Studerende, Institut for Ingeniørvidenskab, Miljø, klima og energi

Studerende hædres for bud på fremtidens lys

Et hold bestående af fire ingeniør- og arkitektstuderende fra Aarhus står bag et dansk vinderprojekt, som modtager hædrende omtale i den internationale prestigekonkurrence International Velux Award.

Solceller kan spare Danmark for milliarder i forbindelse med udfasningen af fossile brændsler i energiforsyningen.

03.10.2012 | Forskning, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Miljø, klima og energi

Solenergi kan blive en vigtig brik i Danmarks grønne omstilling

Sol og vind er det ideelle makkerpar i fremtidens energiforsyning. Solceller kan spare Danmark for milliarder i form af nye vindmøller og lagringsinvesteringer.