Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Aarhus Universitet oplever en stigning i antallet af civilingeniørstuderende. Og det er en positiv udvikling, for ingeniørmanglen i Danmark lurer lige om hjørnet.

28.09.2012 | Uddannelse, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Samfund og politik

Flere civilingeniører på vej til erhvervslivet

Flere søger ind på civilingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet, som oplever en stigning på mere end 20 procent i forhold til sidste år.

Det er Ingeniørhøjskolen og Aarhus Maskinmesterskole, der står bag det nye 12-etagers havnekollegium, som indvies mandag. Bygningen indeholder teknologisk isenkræm, der muliggør Danmarkshistoriens mest omfattende energimåleprogram.

27.09.2012 | Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Miljø, klima og energi

Havnekollegium og forskningslaboratorium med ét smæk

På mandag indvier borgmester Jacob Bundsgaard det nye 12-etagers Grundfos Kollegium på havnen i Aarhus. Og det er ikke et almindeligt et af slagsen. Bygningen har nemlig indbygget, teknologisk isenkram for millioner af kroner og registrerer beboernes energiforbrug hvert sjette sekund døgnet rundt.

Each year, Aarhus University and Bang & Olufsen host a 3-week innovation camp for engineering students in Struer. This year, a group of students has provided the company with a patent. (Photo: Henrik Olsen)

26.09.2012 | Uddannelse, Studerende, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Students behind new Bang & Olufsen patent

A group of engineering students has developed a remote control method that is so innovative that Bang & Olufsen has filed a patent application on the invention.

Kan man få vindmøllen til at tale sammen med vaskemaskinen? Og kan det lade sig gøre at forudse forbrugernes energiadfærd? Forskere fra Aarhus Universitet skal bringe Europa et vigtigt skridt videre imod fremtidens intelligente elnet.

20.09.2012 | Forskning, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Miljø, klima og energi

Nye forskningsmillioner skal sætte skub i udviklingen af fremtidens intelligente elnet

Et nyt forskningsprojekt skal bringe Europa et vigtigt skridt videre på vejen mod mere intelligent styring af elforbruget.

Ph.d.-studerende José Antonio Esparza får her overrakt Dansk Industris nye talentpris af adm. dir. i Industriens Fond Mads Lebech. (Foto: Bjarne Erick).

12.09.2012 | Priser, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, It, datalogi og matematik

Aarhus-studerende løber med Dansk Industris nye talentpris

En ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet er udnævnt som vinder af Dansk Industris årlige talentkonkurrence inden for informations- og kommunikationsteknologi.

Forskere fra Aarhus Universitet skal gennemføre et omfattende sikkerhedstjek af et nyt materiale, der kan reducere forbruget af stål i bygninger markant. Hvis materialet bliver godkendt til brug i byggebranchen kan det give store kommercielle og miljømæssige genvinster.

07.09.2012 | Forskning, Institut for Ingeniørvidenskab, Miljø, klima og energi

Nyt materiale kan halvere stålforbruget i bygninger

En ny type af stål har vist sig at være så stærkt, at man kan nøjes med at bruge den halve mængde til opførelse af nye konstruktioner. Forskere skal i de næste tre år gennemteste materialet og bane vej for mere bæredygtigt byggeri i Europa.

Aarhus Universitet udvider nu verdens største biogasanlæg til forskning for at skaffe ny viden til gavn for den økologiske biogasproduktion i Danmark.

04.09.2012 | Forskning, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Millioninvestering skal styrke forskning i økologisk biogasproduktion

Med en investering på mere end 5,5 mio. kr. styrker Aarhus Universitet nu forskningen i økologisk biogasproduktion.