Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

En gruppe ingeniørstuderende har skabt en lille ny robot med indbygget elektronisk isenkram, der gør det muligt for den både at ”se”, ”høre” og bevæge sig i samme takt som dens operatør. På billedet ses fra højre: Mikkel Stampe Pedersen, Jakob Flarup Øllgaard og Allan Hansen. (Foto: Henrik Olsen)

22.01.2013 | Uddannelse, Studerende, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Natur og teknologi

Studerende bag ny sanserobot

En lille, ny robot er kommet til verden i laboratorierne på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. Den har mekaniske øjne og ører og giver operatøren helt nye muligheder for intuitiv styring.

Om få år møder disse studerende arbejdsmarkedet som færdige ingenører. Men har de en det nødvendige sæt af kompetencer,  der gør dem i stand til at opfylde virksomhedernes innovationsbehov? I disse dage mødes ingeniøruniversiteter fra hele Europa på Aarhus Universitet for at sætte spot fremtidens ingeniørprofil.

17.01.2013 | Uddannelse, Arrangement, Medarbejdere, Institut for Ingeniørvidenskab, Pædagogik, læring og filosofi, Samfund og politik

International konference sætter spot på fremtidens ingeniørprofil

I disse dage er Aarhus Universitet vært for en international konference med deltagelse af 28 europæiske uddannelsesinstitutioner. Målet er at finde de bedste måder til fornyelse af fremtidens ingeniøruddannelser.

Forskere skal udvikle et computersystem, der kan erstatte den manuelle overvågning af sikkerhedskritiske lokationer som for eksempel broer, lufthavne og kraftværker med en automatisk detektion af enhver form for mistænkelig adfærd.

14.01.2013 | It, datalogi og matematik , Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen, Forskning

Ny computermodel skal mindske risiko for terrorangreb

Er danske overvågningssystemer gode nok til at forhindre angreb på landets infrastruktur? I et nyt projekt skal forskere udvikle et computerprogram, som kan optimere sikkerheden.

De to ingeniørstuderende, Michael Thabang Jensen og Julie Liv Morin, har efter timers lydoptagelser og observationsstudier på intensivafdelinger nu udviklet den første prototype på et såkaldt lydbarometer. (Foto: Henrik Olsen)

09.01.2013 | Uddannelse, Institut for Ingeniørvidenskab, Natur og teknologi, Offentligheden / Pressen

Lydbarometer reducerer støj på intensivafdelinger

Patienter på intensivafdelinger kan i fremtiden få mere ro. To ingeniørstuderende har udviklet en prototype på et lydbarometer, der advarer sygeplejersker og læger, når lydbilledet på sengestuerne har negativ indflydelse på de indlagtes rehabilitering.

Forskere fra Aarhus Universitet skal stå i spidsen for udviklingen af et nyt system, der får fru Hansens blodtryksapparat til at tale sammen med pilleautomaten, den intelligtente vægt, EKG-måleren og alle de andre teknologiske produkter, der er installeret i moderne ældreboliger. På billedet ses ingeniørerne Finn Overgaard Hansen (th) og Stefan Wagner (tv) fra Aarhus Universitet. (Foto: Henrik Olsen)

02.01.2013 | Forskning, Institut for Ingeniørvidenskab, It, datalogi og matematik , Natur og teknologi

Forskere rydder op i ældreplejens teknologikaos

Automatiske døråbnere, falddetektorer, intelligente blodtryksmålere, medicineringssystemer og blodsukkeralarmer. Det er bare nogle få eksempler på elektroniske apparater, som i de seneste år er udviklet med de bedste intentioner om at gøre hverdagen nemmere for ældre medborgere og deres plejepersonale. Problemet er bare, at de fleste af disse…