Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Jeppe Ibsen læser til civilingeniør i mekanik. Han er sammen med sin projektgruppe kommet i finalen i Venture Cup med en maksine, der kan producere billigt materiale til en 3D-printer. Foto: Mikael Laursen

21.06.2013 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Studerende

Studerende i finalen i Venture Cup

Fire drenge fra Aarhus Universitet og Syddansk Universitet har haft en mere presset eksamensperiode end de fleste. Sammen vil de starte en virksomhed, og deres forretningsplan er allerede gået videre til finalen i en stor iværksætterkonkurrence.

Her til morgen foretog forskere fra Aarhus Universitet en testflyvning med en drone over Nørreådalen ved Viborg. De vil udvikle en ny metode til at overvåge vildt og løse udfordringen med de mange påkørsler af dyr på landbrugets marker hvert år. (Foto: Rasmus Nyholm Jørgensen, AU)
Her ses dronen, der med sine varmefølsomme kameraer, kan spotte vildt fra luften. (Foto: Rasmus Nyholm Jørgesen, AU) 
Når dronen har fundet et dyr, sender den GPS-koordinatorne tilbage til forskerne. Her ses forskernes testkanin.(FOto: Rasmus  Nyholm Jørgensen, AU)

17.06.2013 | Forskning, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Drone spotter vildt på markerne

Antallet af påkørte dyr på landbrugsarealer skal nedbringes ved hjælp af droner, kameraer og algoritmer. Forskere ved Aarhus Universitet står bag et projekt med store perspektiver for både dyr og landmænd.

Ny teknologi gør det muligt at omdanne publikums bevægelser på gulvet foran scenen til strøm. To civilingeniørstuderende har udviklet et teknologiscenarium for Northside Festival.

12.06.2013 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Uddannelse

Publikums dans kan producere strøm til festival

Når Northside i denne weekend går i gang for tredje år i træk, er det med ambitionen om at være en bæredygtig festival. To civilingeniørstuderende har undersøgt muligheden for at udnytte energien fra publikums bevægelser til for eksempel scenebelysning.

En ny app kan i fremtiden gøre dagligdagen lettere for ansatte ved landets sygehuse. Med en simpel oversigt på en smartphone kan man samle mange af de elektroniske enheder, der ellers er standardudstyr på de fleste afdelinger. (Foto: COULORBOX)
Her er et lille udpluk af de elektroniske enheder, som hospitalsansatte til hverdag har med sig rundt på arbejdspladsen. (Foto: Anders Bech)

07.06.2013 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ny app samler kommunikationsvirvar på hospitaler

Kaldere, overfaldsalarmer og op til flere forskellige mobiltelefoner. Det er bare et udpluk af den maskinpark, som læger og sygeplejersker skal holde styr på til daglig. Men nu er to ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet klar med den første prototype på et kommunikationssystem, der samler alle disse håndholdte enheder. Deres forslag er så…