Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Sådan ser den ud - den fem meter lange skulptur. Man kan ikke se det ved første øjekast, men der ligger mange seje beregninger bag. (Foto: Vibeke Rønsbo Nørgaard)
Her står de to civilingeniørstuderende Lise Kjær Andersen (i midten) og Anita Juhl (th) sammen med kunstneren Vibeke Nørgaard Rønsbo (tv). (Foto: Hans Petersen)
Det var med stor spænding, at flasken i sidste uge blev sat i vandet, og det skulle vise sig, om de mange beregninger nu også gav det helt rigtige kunstneriske udtryk. (Foto: Lise Kjær Andersen)

30.05.2013 | Uddannelse, Videnudveksling, Offentligheden / Pressen

Kunsten at få en fem meter lang flaske til at skvulpe

Besøger man den aarhusianske kunstbegivenhed, Sculpture by the Sea, kan man ikke undgå at fæstne sig ved særligt én af de mange skulpturer. 50 meter ude i vandet flyder nemlig en ganske imponerende, overdimensioneret flaskepost. Hvad man ikke kan se med det blotte øje, er de omfattende beregninger bag værket. Det er to civilingeniørstuderende, der…

Forskere sætter med 10 mio. kr. i støtte fra Højteknologifonden skub i udviklingen af en ørecomputer, som kan afkode mønstrene i hjernecellernes elektriske aktivitet og forudsige insulinchok hos diabetikere.

30.05.2013 | Bevilling, Forskning, Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Ørecomputer skal forudsige insulinchok

Et lille apparat i øret skal sikre diabetespatienter mod insulinchok. Det skal måle elektriske hjernesignaler ved hjælp af små elektroder og advare patienten, hvis blodsukkeret falder til et kritisk lavt niveau.

Forskere fra Aarhus Universitet har netop modtaget 8 millioner kr. fra Højteknologifonden til at udvikle en ny metode til behandling af vævsskader i kroppen.

30.05.2013 | Forskning, Bevilling, Institut for Ingeniørvidenskab, iNANO

Forskere vil printe bruskimplantater

Bruskskader er et voksende globalt helbredsproblem. Der findes i dag ganske få behandlingsmetoder, og de er i mange tilfælde utilstrækkelige. Konsekvenserne er smerter og gener for patienter samt gentagne operationer, der er kostbare for samfundet. Nu vil forskere fra Aarhus Universitet printe kirurgiske implantater og skabe nyt væv ved hjælp af…

Team AU er meget tilfredse med årets resultat. Foran ses køretøjet Zentih33, som de har designet og konstrueret på et halvt år. (foto: Team AU)

22.05.2013 | Institut for Ingeniørvidenskab, Studerende, Natur og teknologi, Miljø, klima og energi, Offentligheden / Pressen

Studerende kører 5400 kilometer på én liter benzin

Det lykkedes at overgå alle forventninger for debutanterne til årets Shell Eco-Marathon i Rotterdam. På et halvt år er de gået fra en god idé til at kunne køre over 5000 km/l benzin.

Agnes & Betzy-prisen blev i år tildelt bygningsingeniør Lise Kjær Andersen (tv) fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, som fik prisen overrakt af IDAs formand, Frida Frost. (Foto: Henrik Frydkjær)

21.05.2013 | Priser, Institut for Ingeniørvidenskab

Prisregn til ingeniørstuderende

To af Danmarks store talentpriser går i år til ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet. Lise Kjær Andersen modtager Ingeniørforeningens ærespris, og Daniel Egede Rasmussen modtager E-kandidatprisen for en ny type iltsensor.

Zenith33 er navnet på den 'racerbil', som de studerende har arbejdet på at udvikle det seneste semester. Den har tre hjul og drives af batterier, der suppleres af solceller (det blå område) på taget af køretøjet. Formen er udarbejdet til at være så aerodynamisk som muligt, og føreren kommer til at ligge inde i bilen. (Ill: Team AU)

07.05.2013 | Studerende, Institut for Ingeniørvidenskab, Institut for Miljøvidenskab

Studerendes bud på fremtidens elbil

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet kombinerer lige nu faglighed og kreativitet for at konstruere en ekstremt energieffektiv øko-bil. De studerende er inviteret til at deltage i den internationale konkurrence, Shell Eco-Marathon i Rotterdam, hvor målet er at køre længst på det, der svarer til blot én liter benzin.