Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

20.11.2013 | Offentligheden / Pressen

It-systemer i landbruget skal tale samme sprog

En ISO-standard standardiserer det væld af forskelligartede oplysninger, som landmanden skal håndtere i sine computersystemer i traktoren og ved skrivebordet.

Forskere har udviklet en særlig type af antivitamin, der kan udkonkurrere B12 fra kosten i kampen om optagelse i kroppen. Det gør det nu muligt at studere vitaminmanglens konsekvenser, som blandt andet er mistænkt for at give varige skader på nervesystemet og demens.

19.11.2013 | Forskning

Nu kan forskere blive klogere på B12-vitaminmangel

Det er lykkedes forskere at fremstille en virkningsløs kopi af vitaminet B12, som kan udkonkurrere de naturligt forekomne vitaminer i kosten. For første gang er det derfor muligt at skabe selektiv B12-vitaminmangel hos forsøgsdyr. Det er et afgørende skridt i retning af en dybere forståelse for vitaminmanglens konsekvenser.

På billedet ses de fire vindere af Grundfosprisen 2013. Fra venstre: Cecilie Crone Rasmussen, Phillip Bøg Sabinus Weng, Mathias Møjbæk Markussen, Peter Jessen Vang. Med prisen følger 25.000 kr.

19.11.2013 | Priser

Studerende får stor pris for projekt

Fire ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har modtaget en prestigefuld pris for deres prototype på en ny type optisk flowmåler, der ved hjælp af lys kan måle væskegennemstrømningen i et vandrør.