Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Sidste år udstillede ingeniørstuderende deres idéer til fremtidens forbrugerelektronik under stor bevågenhed i Danmark. I dag er udstillingen rykket til Kina, hvor den får besøg af den danske erhvervsdelegation. På billedet ses daværende minister for Forskning, Innovation og Videregående uddannelse Morten Østergaard, som tester en kombineret bilurde og såkaldt OLED-skærm, der kan forvandle tung trafik til bølgende hav og huse til dyr på en savanne. Ved siden af ses  Kinas ambassadør i Danmark Li Ruiyu, adm. direktør i Bang & Olufsen Tue Mantoni og ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet Pavel Lisouski, der står bag idé og prototype.(Foto: Ingeniørhøjskolen Arkiv 2013)

28.04.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Erhvervsdelegation besøger ingeniørudstilling i Kina

Der er gjort lidt ekstra ud af præsentationen af de ingeniørstuderendes forslag til fremtidens medieprodukter i dag, hvor den får besøg af den største danske erhvervsdelegation nogen sinde på en innovationskonference i Kina.

Der skal en god portion teknisk snilde krydret med en livlig fantasi til, hvis man vil gøre sig håb om at vinde robotkonkurrencen på Aarhus Universitet i Herning i weekenden. (Foto: Henrik Olsen, arkiv)

02.04.2014 | Offentligheden / Pressen

Gymnasieelever skal dyste i robotbyggeri

Aarhus Universitet åbner i weekenden Danmarks største robotkonkurrence i Herning. I alt 30 unge skal dyste om at bygge og programmere den bedste robot på bare 24 timer.

En simpel tegning og mekanik for begyndere! Men samtidig  en virkelig god idé, der måske kan være med til at gøre hverdagen lidt nemmere for patienter, der skal genoptræne fingerled. Det er bare et af resultaterne af en innovationseksamen for 80 studerende på det første semester af maskiningeniøruddannelsen på Ingeniørhøjskolen.

01.04.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Til eksamen i et bedre liv for handicappede

80 maskiningeniørstuderende er i disse uger i gang med et intensivt innovationsforløb. De skal udvikle idéer til fremtidens hjælpemidler til ældre, syge og handicappede.