Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Efter hundredvis af timer i laboratoriet - og ved hjælp af en avanceret biologisk teknologi - er det lykkedes en forskergruppe at identificere 10 nye antistoffer, der kan sætte kræft i dvale. De virker ved at blokere for svulstens forsyning af ilt og næring gennem blodbanen. På billedet ses Peter Kristensen (i midten) sammen med kollegerne Edzard Spillner og Luis Álvarez-Vallina, der også er lektorer på Institut for Ingeniørvidenskab. (Foto: Anders Trærup, AU)
På de to laboratoriefotos ses de antistoffer, der binder sig til blodkarcellerne og forhindrer dem i at danne nye forsyningsveje ind til cancercellerne. (Foto: Peter Kristensen)

19.12.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen, Medarbejdere

Nye antistoffer til kræftbehandling

Ud af et bibliotek med milliarder af kunstige antistoffer har forskere identificeret 10, der måske kan forhindre kræftsvulster i at vokse.

Måske er det slut med at fragte kæmpe vindmøllebvinger frem og tilbage mellem fabrikshaller. En ny robot skal kunne bearbejde store komponenter til vindmøller on-location. Det er i hvert fald målet for projektet InnoMill. (Foto: Anders Trærup)

12.12.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Mobil robot kan sætte milepæl for vindmølleindustrien

Forskere og virksomheder har i fællesskab fået en idé, der kan få vidtrækkende betydning for vindmølleindustrien. De vil lave en transportabel robot, der kan bearbejde de største af komponenterne til vindmøller. Hvis det lykkes, venter produktionsbesparelser i milliardklassen.

Rune Hylsberg Jacobsen, Institut for Ingeniørvidenskab, er udpeget til at stå i spidsen for netværket AU Energy Systems and Markets. I de kommende år skal han dermed stå i spidsen for universitetets tværfakultære samarbejde om energiforskning.(Foto: Anders Trærup)

11.12.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Medarbejdere

Nye muskler til AU Energy

Aarhus Universitet skruer op for aktiviteterne i AU Energy-netværket (AU-ESM). Målet er at styrke det interdisciplinære forskningssamarbejde omkring energi.

Institut for Ingeniørvidenskab skal i de kommende år levere forskning til READY, som er et historisk stort EU-energiprojekt. Billedet er taget fra toppen af Navitas ind imod Aarhus. (Foto: Anders Trærup).

08.12.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

AU skal levere forskning til historisk stort energiprojekt

Med en historisk stor EU-bevilling skal Aarhus Universitet sammen med en række virksomheder og offentlige samarbejdspartnere finde nye løsninger på, hvordan boligområder kan reducere det samlede energiforbrug. Projektet involverer 1000 aarhusianske husstande, som i de kommende år skal fungere som fuldskala-laboratorium for forskere ved Institut…

AU-studerende står bag en app, der kan facilitere spontane møder mellem mennesker. Idéen indbragte dem en sejr i den danske udgave af iværksætterdyst Starup Weekend. Nu går de videre til den globale konkurrence. (Foto: Madsfoto.dk)
Appen NU skal facilitere spontane møder mellem mennesker, der befinder sig i nærheden af hinanden. (Foto: Madsfoto.dk)

02.12.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

AU-studerende vinder iværksætterkonkurrence med møde-app

Fire studerende fra Aarhus Universitet og fem øvrige iværksættere gik helt til top i årets Startup Weekend med deres sociale møde-app NU.

Med 20 millioner kroner i forskningsstøtte skal forskere fra Aarhus Universitet eksperimentere med at  fodre bakterier med strøm fra vindmøller og på den måde fyre op under de mikrobiologiske processer, der styrer omdannelsen af kuldioxid til metan.

01.12.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Forskere vil fodre bakterier med strøm

Forskere skal undersøge mulighederne for at fodre bakterier i biogasanlæg med elektroner fra vindmøllernes overskudsstrøm. Innovationsfonden investerer 20 millioner kroner i projektet.

Softwaregruppen på Institut for Ingeniørvidenskab skal stå i spidsen for et 60 millioner kroner stort forskningsprojekt. Målet er at gøre det nemmere og billigere at lave prototyper af produkter med mange sensorer og computersystemer. (Foto: Lise Balsby)

01.12.2014 | Offentligheden / Pressen

Europæisk forskning skal bringe virtuelle og fysiske verdener sammen

Med i alt 8 millioner Euro i forskningsstøtte skal Aarhus Universitet stå i spidsen for et projekt, hvor målet er at udvikle en ny form for samspil mellem fysiske genstande og deres computerkontrol ved hjælp af forskellige softwaremodeller. Teknologien vil gøre det nemmere at udvikle troværdige Cyber-Physical Systems (CPS) og kan få stor betydning…