Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

I alt tre ingeniørvidenskabelige projekter har fået støtte af Det Frie Forskningsråd i denne omgang. På billedet ses postdoc Jacopo Catalono i laboratoriet. Han tilhører den forskergruppe, der skal udvikle ny teknologi til energikonvertering. (Foto: Lise Balsby)

20.06.2014 | Medarbejdere

Tre nye ingeniørprojekter får støtte fra Det Frie Forskningsråd

Godt 15 millioner kroner er i juni måned blevet bevilget til den ingeniørvidenskabelige forskning på Aarhus Universitet i forbindelse med Det Frie Forskningsråds årlige investering i dansk forskning.

I dag kræver det adskillige elektroder på hovedet at opnå en tilstrækkelig god datakvalitet, når man ønsker at registrere det elektriske aktivitetsmønster i hjernen. Men nu barsler forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet med en lille ørecomputer, der kan bane vej for helt nye anvendelser af EEG.(Foto: Lise Balsby) 
Den ser måske ikke ud af meget. Men ikke desto mindre er det forskernes bud på en ørecomputer, der helt diskret og trådløst kan fortolke hjernens elektriske signaler igennem lange tidsintervaller. (Foto: Lise Balsby)

18.06.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Her er forskernes bud på fremtidens EEG

I løbet af ganske få år forventer forskere at være klar med den første version af et apparat i miniaturestørrelse, der kan måle elektrisk aktivitet i hjernen gennem øret.

Aarhus Universitet har igennem de seneste år oplevet en markant vækst i studenterbestand på ingeniøruddannelserne. Men væksten er ikke tilstrækkelig i forhold til at imødekomme samfundets efterspørgsel på arbejdskraft. (Foto: Henrik Olsen)

10.06.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Institut for Ingeniørvidenskab, Medarbejdere

AU med i Engineer the future

En række danske virksomheder, brancheorganisationer og uddannelsesinstitutioner - herunder Aarhus Universitet - går nu sammen om den hidtil største danske satsning på at få flere unge til at vælge ingeniør- eller naturvidenskabelige uddannelser.

Aarhus Universitet skal stå i spidsen for en af Europas hidtil største satsninger på at ændre befolkningens energiforbrug. Målet er at udvikle et energistyringssystem, som kan gøre fremtidens brug af el mere fleksibel. På billedet ses projektets leder Rune Hylsberg Jakobsen (th)(Foto: Henrik Olsen, arkiv).

02.06.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Forskere vil ændre europæernes energiforbrug

Aarhus Universitet skal i de kommende år stå i spidsen for et stort europæisk energiforskningsprojekt og kortlægge mønstre i private forbrugeres energiadfærd. Målet er at gøre europæerne bedre til at bruge strømmen, når der er rigeligt af den.