Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Ved hjælp af avanceret måleudstyr, som registrerer bevægelser i hjerteroden med intet mindre end ni sensorer, kan man simulere et kirurgisk indgreb og få en her-og-nu indsigt i, hvordan det vil belaste hjertet over tid. (Foto: Anders Topp)

27.05.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Forskere simulerer komplikationer af hjertekirurgi

Med en specialbygget simulator er det nu muligt at undersøge, hvordan kirurgiske indgreb på hovedpulsåren påvirker hjertets funktion på lang sigt. Det kan bane vej for bedre behandling af patienter med visse hjertesygdomme.

Det er ikke småpenge, der bliver skudt i forberedelsen af ESA's næste Marsrobot ExoMars Rover. Forskere fra Aarhus Universitet står bag en ny computerbaseret metode til at teste og fejlsikre robotten, før den sendes på mission. Metoden kan anvendes i en lang række andre industrielle sammenhænge, og erfaringerne fra tre års casebaseret forskning ugives nu i bogform.

23.05.2014 | Forskning

Sådan fejlsikrer man en Marsrobot

Når den europæiske Marsrobot efter planen i 2018 lander på den røde planet, er det forskere fra Aarhus Universitet, der står bag værktøjet til modelleringen af dens køreegenskaber. Det er et af resultaterne af mange års erfaring med udvikling fejlsikringsteknologier, som nu er udgivet i bogform.

20.05.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ny AU-rekord ved Shell Eco-Marathon

Det blev til en markant forbedering af sidste års resultat og en samlet femteplads, da Team AU i weekenden gennemførte Shell Eco-Marathon i Rotterdam.

Et fint lag af den velkendte AU-blå farve afslutter nu hundredvis af timers arbejde med at designe et køretøj, som måske er verdens mest energieffektive af slagsen. Det vil vise sig i de kommende dage, hvor en gruppe ingeniørstuderende for andet år i træk stiller op til Shell Eco-Marathon. Målet er 10.000 km på hvad, der svarer til en liter brændstof. (Foto: Team AU)

15.05.2014 | Miljø, klima og energi

Team AU klar til Shell Eco-Marathon

Et hold ingeniørstuderende med navnet Team AU er ankommet til Rotterdam og er klar til at give den "fuld gas" ved årets Shell Eco-Marathon. De stiller op med køretøjet Zenith 33 og ambitionen om at køre 10.000 kilometer på det, der svarer til blot en enkelt liter benzin.