Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet vil udfordre grænsen for hvor mange kilometre, det teknisk set er muligt at få ud af en enkelt liter brændstof. Billedet er fra den tidlige fase i arbejdet med at udvikle et ultra-effektivt køretøj, der i maj skal deltage i det uofficielle verdensmesterskab i økoræs Shell Eco-Marathon.

31.03.2014 | Offentligheden / Pressen

Studerende vil køre 10.000 km på én liter benzin

På Aarhus Universitet forbereder et hold ingeniørstuderende sig til det uofficielle verdensmesterskab i kør-langt-på-literen. Efter flere hundrede timer i værkstedet er de ved at være klar med deres bud på det, der måske er verdens mest energieffektive køretøj.

Poul Henning Kirkegaard er ansat som  professor ved Institut for Ingeniørvidenskab. Han skal styrke samspillet mellem de æstetiske og funktionelle aspekter af forskningen inden for byggeri og bygningsdesign.

28.03.2014 | Navne

Ny professor skal styrke samspil mellem ingeniørvidenskab og arkitektur

Poul Henning Kirkegaard er ansat ved Aarhus universitet, Institut for Ingeniørvidenskab, som professor i Ingeniørvidenskab og Bygningsdesign. Professoratet er oprettet for at styrke undervisningen og forskningen indenfor samspillet mellem ingeniørvidenskab og arkitektur.

Conni Simonsen, direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, er af Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen blevet udpeget til bestyrelsen af Danmarks nye Innovationsfond.

28.03.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ingeniørhøjskolen får bestyrelsespost i Danmarks nye innovationsfond

Pr. 1. april etableres Danmarks Innovationsfond, der med et årligt budget på 1,6 mia. kroner skal bidrage til vækst og nye arbejdspladser ved at omsætte forskning og udvikling til værdiskabende løsninger i samfundet. Ingeniørhøjskolens direktør Conni Simonsen er blevet udpeget til bestyrelsen.

26.03.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Annual Report 2013 er klar

I 2013 har Institut for Ingeniørvidenskab oplevet en stor vækst i antal og volumen af eksterne forskningsbevillinger. Det har sat gang i en række nye forskningsprojekter af høj international standard.

Publikum stillede spørgsmål til panelet, og der blev tænkt store tanker om fremtidens klimastrategi fredag, da Institut for Ingeniørvidenskab åbnede for debat ved et klimaseminar. Fra venstre: Klimakommissær Conni Hedegaard, Teknik- og Miljørådmand Aarhus Kommune Kristian Würtz, direktør i Kamstrup Jesper Daugaard og politisk koordinater i VedvarendeEnergi Gunnar Boye Olesen 
”Universitetet har et kæmpe ansvar for at finde løsninger på klimaudfordringerne.” Sådan sagde Institutleder for Ingeniørvidenskab Thomas Toftegaard, da han bød velkommen til klimaseminaret.

24.03.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Hed debat med Hedegaard

EU’s klima- og energistrategi 2030 var fredag til debat, da Institut for Ingeniørvidenskab åbnede dørene for et stort klimaseminar.

A PhD student from Aarhus University has developed a new type of antioxidant which can be used for micro-encapsulation of fish oil and protection of healthy active substances against oxidation. Mia Falkeborg’s invention may provide great importance on the functional food industry, and she has just received an international prize for her research. (Photo: Lars Kruse)

21.03.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

New super antioxidant can provide us with more omega-3

A young researcher has developed a new type of antioxidant which can be used in connection with micro-encapsulation of fish oil and thereby protect the healthy omega-3 fatty acids against rancidification.

Institut for Ingeniørvidenskab er torsdag d. 20. marts vært for et stort klimaseminar (Foto: Colourbox)

19.03.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Klimadebattører samles i Aarhus

Hvor skal vi få energien fra i fremtiden? Det er til debat, når Institut for Ingeniørvidenskab torsdag d. 20. marts er vært for et stort klimaseminar.