Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

På billedet ses i midten Leif Petersen fra DSE Test Solutions og Ib Johannsen fra Aarhus Universitet sammen med Jan Mousing (tv.), direktør i Videncentret for Landbrug og bestyrelsesformand i Agro Business Park, samt Lars Visbech Sørensen (th.), direktør i Agro Business Park. Foto: Wiegaarden.

25.11.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Forsker ved Institut for Ingeniørvidenskab får innovationspris

Ib Johannsen fra Institut for Ingeniørvidenskab modtog i dag innovationsprisen ved Agro Business Parks Innovationskonkurrence 2014.

Et styk færdig motor og teststand til hybridraket testet på Flyvestation Karup. Røgen på billedet er i virkeligheden en 440 grader varm vanddamp, der dannes, når motoren antændes. Og for de lidt mere raketkyndige: Bemærk chokdiamanterne i den rene gule flamme. (Foto: Brian Broholm)
På billedet ses fra venstre: Kristian Krog, Anders Klüver, Brian Broholm & Christian Gjerlevsen

24.11.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Studerende tester raketmotor

En gruppe maskiningeniørstuderende er på knap tre måneder klar med en hjemmebygget raketmotor. Den er designet og bygget fra bunden og efterfølgende testet med succes på Flyvestation Karup.

Dansk Robotnetværk ruller til Aarhus med deres 2014 Roadshow. Kom og oplev den nyeste robot- og automationsteknologi torsdag mellem 11 og 17. (FOTO: Anders Trærup)

24.11.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Robotter indtager Navitas

Torsdag d. 27. november fra 11-17 indtager Dansk Robotnetværk Navitas med en stor robotudstilling.

300 skoleelever og mange tusinde stykker lego er ingredienserne i den store robotturnering, der løber af stablen på Navitas i weekenden (foto: colourbox).

06.11.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

FIRST LEGO League 2014 på Navitas

Lørdag d. 8. november 2008 dyster 300 folkeskoleelever i årets FIRST LEGO League ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. De skal bygge og programmere robotter til at løse bestemte opgaver på en bane.

Professor Poul Henning Kirkegaard forsker i tektonisk bygningsdesign og er på sporet af en metode til at påvise, hvordan arkitektonisk atmosfære påvirker mennesket fysiologisk. På billedet ses han med en såkaldt tensegrity-figur, der illustrerer balancen mellem tryk og træk. (Foto: Anders Trærup
Størrelsen på dine vinduer har betydning for dit stressniveau og din hjerteaktivitet.  Det viser de første forsøg med 3D-simulerede rum, hvor forskere har undersøgt en række forskellige fysiologiske responser på arkitektur. (Foto: Anders Trærup)
Små vinduer kan stresse. Forskerne på Aarhus og Aalborg Universiteter har påvist en sammenhæng imellem arkitektur og stressbelastning. Forsøgspersoner i et rum med små vinduer havde en stærkere fysiologisk respons, målt på indholdet af cortisol i blodet og på hjerterytmen. (Foto: Lars Reinholdt)

06.11.2014 | Institut for Ingeniørvidenskab

Størrelsen på vinduer påvirker dit helbred

Der er måske en tættere forbindelse imellem arkitektur og vores fysiske helbred, end vi hidtil har troet. Forskere er klar med et bud på, hvordan vi kan måle det. De første forsøgsdata viser, at vinduernes størrelse i et rum har indflydelse på kroppens produktion af stresshormoner og hjerterytme.

60 gymnasieelever fra Skive skal i de kommende uger være deltagere i et pilotprojekt, der har til formål at bygge bro imellem den teoretiske fysikundervisning på HTX, den anvendelsesorienterede projektarbejdsform på ingeniøruddannelsen og erhvervslivets virkelige problemstillinger. (Foto: AU Kommunikation).

04.11.2014 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Gymnasieelever får smagsprøve på ingeniørarbejdsformen

60 studerende fra Skive HTX besøger i dag AU Herning. Her skal de i forbindelse med deres fysikundervisning lære, hvordan de kan bruge teori til at løse virkelige problemstillinger.