Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Det tyder på, at forskere har fundet frem til, hvordan man kan måle smagsoplevelse i hjernen på et før-bevidst niveau. Det kan være nøglen til at identificere den perfekte smag af sødt uden kalorier. På billedet ses ph.d.-studerende Camilla Rotvel i laboratoriet. Med 128 elektroder på skalpen registrerer hun det elektriske aktivitetsmønster mellem neuronerne, når vi smager og genkender noget som sødt. (Foto: Anders Trærup)

18.09.2014 | Offentligheden / Pressen

EEG leder forsker på sporet af den perfekte smag af sødt

Den kunstige sødestofindustri har i de seneste årtier mødt et enormt stort, globalt efterspørgselsboom. Men det er vanskeligt at lave et syntetisk stof, der både indeholder få kalorier og en autentisk sødme. Danske forskere har nu taget alternative metoder i brug for at skabe den perfekte efterligning af sukker uden smag af "light".

17.09.2014 | Ceremoni / åbning

En festdag på Navitas

Fredag d. 5. september fik Navitas på havnen sin officielle indvielse. Borgmester Jacob Bundsgaard, regionrådsformand Bent Hansen, dekan Niels Chr. Nielsen og formand for Navitas-ejerforeningen Niels Christian Sidenius åbnede huset uden at lægge skjul på deres fælles visioner for byens nye high tech-center.

Aarhus Universitet har placeret de ingeniørvidenskabelige uddannelses- og forskningsaktiviteter inden for byggeri og mekanik på Navitas. (Lars Kruse)
Navitas er netop taget i brug af 2.700 studerende. (Lars Kruse) 
Forskere, studerende, iværksættere og etablerede virksomheder bor under samme tag i Navitas. (Lars Kruse)
Det sekskantede ikonbyggeri bliver Aarhus' nye centrum for forskning, uddannelse og innovation med fokus på især energiteknologi. (Lars Kruse)

05.09.2014 | Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Nu indvies Navitas

I dag indvier Aarhus Universitet, forskerparken INCUBA, Aarhus Maskinmesterskole og Aarhus kommune den 38.700 m2 store Navitas-bygning på havnen i Aarhus.