Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

29.05.2015 | Offentligheden / Pressen, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ingeniørstuderende bygger robotarm til hjerneskadede

En gruppe ingeniørstuderende på Aarhus Universitet udvikler i samarbejde med Regionshospitalet Hammel Neurocenter en exoskelet-arm, som hjerneskadede kan bruge til at træne sig ud af deres lammelse med.

En arm fra en industrirobot, et joystick og en 3D-printer. Det er hoveddelene i en fjernstyret ultralydsscanner, der gør det muligt for specialister på store hospitaler at undersøge patienter via Internettet. Det er to studerende fra Institut for Ingeniørvidenskab, der står bag opfindelsen. Patentet er i hus, og om få måneder lancerer de verdens første kommercielt egnede ultralydsrobot på det globale marked. (Foto: Johannes Hollensberg)

25.05.2015 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Institut for Ingeniørvidenskab, Offentligheden / Pressen

Smart robot kan ultralydsscanne over nettet

To studerende har bygget en robotstyret ultralydsscanner, der gør det muligt for scanningslægerne at gennemføre billeddiagnostiske undersøgelser af patienter, som befinder sig langt væk fra hospitalerne. Opfindelsen introduceres på det globale marked i løbet af få måneder.

Der er brug for flere af dem her. Danske virksomheder er sultne efter ingeniører, og det kan mærkes blandt de studerende på universitetets ingeniøruddannelser. (Foto: Lars Kruse)
"Frit valg på alle hylder". Nogenlunde sådan beskriver Simon Jæger sine beskæftigelsesudsigter. Han læser til diplomingeniør i Elektrisk energiteknologi på Aarhus Universitet. (Foto: Lars Kruse)

22.05.2015 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Institut for Ingeniørvidenskab, Medarbejdere, AU Engineering

AU-Ingeniører i høj kurs

Om ti år vil Danmark mangle 10.000 ingeniører. Det viser en netop offentliggjort fremskrivning af udviklingen i udbud og efterspørgsel på arbejdskraft. Virksomhedernes kamp om talenterne er større end nogensinde, og det kan mærkes på ingeniøruddannelserne.

Allan Madsen (siddende) med en prototype på den pose, der skal kunne pumpes op med saltvand omkring den elektroniske stikpille. Han er omgivet af (fra venstre) Simon Elefsen, Jeppe Blixenkrone-Møller, Tine Sole og Astrid Dahl Fem. Alle fem skal med til Kina for at hjælpe til med at gøre den kunstige afføring færdig. (Foto: Peter F. Gammelby)

21.05.2015 | Institut for Ingeniørvidenskab, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Offentligheden / Pressen

Højteknologisk afføring skal afsløre tarmproblemer

En ny målemetode skal gøre livet lettere for mennesker med afføringsproblemer. En flok ingeniørstuderende i Aarhus samarbejder med kinesiske forskere om at udvikle et intelligent kunstigt fækalie, der kan afsløre, hvad der er galt i tarmene hos mennesker, der kommer for sjældent eller for ofte eller for sent på toilet.

Prof. Poul Henning Kirkegaard

18.05.2015 | Offentligheden / Pressen

Professor Poul Henning Kirkegaard modtager Tømrerprisen 2015

Professor Poul Henning Kirkegaard fra Institut for Ingeniørvidenskab har modtaget den danske Tømrerpris for sit arbejde med træ som byggemateriale

Stine Pedersen løb med sejren ved dette års europæiske universitetskonkurrence i indeklimateknologi. Hun har bygget en lille maskine, der for første gang registrerer indeklimaforhold samtidig med, at den får feedback fra mennesker i rummet. Hendes indledende empiriske studie tyder på, at vores oplevelse af komfort indendørs er meget mere subjektiv, end forskere hidtil har troet. (Foto: Lars Kruse)

13.05.2015 | Offentligheden / Pressen, Institut for Ingeniørvidenskab

Civilingeniørstuderende hiver dansk sejr hjem fra EM i indeklima

Det var en civilingeniørstuderende fra Aarhus Universitet, der løb med sejren i dette års internationale universitetskonkurrence i Letland. Her dystede studerende fra hele Europa om prisen for bedste indeklimateknologiske opfindelse.