AU-studerende vinder iværksætterkonkurrence med møde-app

Fire studerende fra Aarhus Universitet og fem øvrige iværksættere gik helt til top i årets Startup Weekend med deres sociale møde-app NU.

02.12.2014

AU-studerende står bag en app, der kan facilitere spontane møder mellem mennesker. Idéen indbragte dem en sejr i den danske udgave af iværksætterdyst Starup Weekend. Nu går de videre til den globale konkurrence. (Foto: Madsfoto.dk)

Appen NU skal facilitere spontane møder mellem mennesker, der befinder sig i nærheden af hinanden. (Foto: Madsfoto.dk)

”Jeg havde ikke planlagt at fremlægge min idé. Jeg havde virkelig aldrig troet, at vi ville klare det så godt,” siger den 34-årige ingeniørstuderende Lajla Berglann.

Sammen med sit internationale hold, bestående af deltagere fra Danmark, Polen, Italien, Spanien og Norge, lavede hun en app i løbet af kun 54 timer under den årlige Startup Weekend på Navitas i Aarhus.

Startup Weekend er det største non-profit fællesskab for entreprenører. Det afholdes årligt over hele verden, og vinderne af de lokale konkurrencer går videre til en international konkurrence. Her kan de blandt andet vinde medierejser til New York og Milano, seks måneders kontorplads og juridisk hjælp – alt sammen noget, som hjælper deltagerne med at komme godt i gang med forretningsudviklingen.

Læs mere om Startup Weekend her

Svært at møde nye mennesker i Danmark
Appen, der blev lavet af vinderholdet i Aarhus, er lokalitetsbaseret og faciliterer møder mellem mennesker, der befinder sig i nærheden af hinanden. Den udsender også tilbud som for eksempel rabat på kaffe eller mad ud til brugerne. Og, det er her, forretningsaspektet kommer ind, siger Lajla Berglann.

”Vi har allerede talt med flere ejere af serveringssteder i Aarhus, som er interesseret i at samarbejde med os om appen."

Lajla Berglann stammer fra Norge, men flyttede til Danmark for at læse til ingeniør med speciale i sundhedsteknologi. Hendes start i et nyt land har været med til at give idéen til den app, hun nu er i fuld gang med at realisere.

”Da jeg flyttede til Danmark, fandt jeg det svært at møde nye mennesker - specielt de lokale. På grund af globalisering og centralisering, flytter vi oftere end vi gjorde tidligere, og vi skal stadig forny vores sociale netværk. Denne app vil hjælpe ved at skabe spontant møder mellem mennesker, som ikke kender hinanden på forhånd,” siger hun.

App faciliterer spontane møder
Og det er grunden til at appen hedder NU; den fokuserer på de gode og spontane oplevelser.

Den norske journaliststuderende Marthe Vee fortæller, at selv om appen ved første øjekast kan sammenlignes med eksisterende sociale apps, som Tinder eller Meetup, er NU designet på en helt anden måde.

”Appen har ingen chat eller venneliste; det hele handler om at møde mennesker, du ellers ikke ville have mødt. Det er netop det, der adskiller vores app fra det, som allerede findes på markedet. Vi har hele tiden haft en rigtig stærk fornemmelse af, at der er et behov for sådan en app. Det at vinde Startup Weekend Aarhus er bare en bekræftelse af dette og en ekstra motivation til at få appen på markedet så hurtigt, som det er muligt,” siger hun.

Kontakt

Lajla Berglann, ingeniørstuderende, Aarhus Universitet:  lajla@nufriend.dk & phone +45 60 94 68 73

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet