Forskere på vej med ny behandling af melaninmangel i huden

Forsøg på mus tyder på, at en forskergruppe har fundet en ny behandling af hudsygdommen vitiligo.

28.02.2013 | Kim Harel

Vitiligo

Ved hjælp af genmanipulation har forskere fundet frem til en mulig ny behandling af sygdommen Vitiligo, der giver store hvide pletter på huden. Indtil videre har de set gode resultater på mus.

Tusindvis af mennesker lider af hudsygdommen vitiligo, som giver hvide pletter og misfarvninger på huden. Men nu har en international forskergruppe med dansk deltagelse måske fundet en ny behandling mod sygdommen.

- Indtil videre har vi kun afprøvet behandlingen på mus. Men det ser ud til at virke rigtig godt, og vi håber på, at vi i fremtiden kan overføre behandlingen til mennesker, siger lektor John Nieland, som er leder af er forskningsgruppe for bioprocesteknologi ved Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet.

Han er en af forskerne bag den nye undersøgelse, som netop er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift  Science Translational Medicine.

Læs hele artiklen på Videnskab.dk

John Nieland, jni@iha.dk