HUBCAP giver SMV’er nye muligheder inden for cyberfysiske systemer

Leverer din virksomhed digitale modelleringsteknologier? Deltag i HUBCAP-programmet, som kan hjælpe dig med at finde nye kunder til din virksomhed. Her deltager små og mellemstore virksomheder fra hele Europa i et forsøg på at omfavne digital innovation.

06.05.2020 | Jesper Bruun

Fra 2020 til 2022 åbner HUBCAP-programmet op for tre slags ansøgningsrunder, og der er afsat i alt ca. 24 mio. kr. (ca. 3,2 mio. euro) i kaskadetilskud.

HUBCAP - et stort, paneuropæisk udviklingsprogram, der ledes af Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet - åbner nu for første træk af ansøgninger til programmet.

Målet er at udbrede små og mellemstore virksomheders brug af computerbaserede modeller til cyberfysiske systemer (CPS), og HUBCAP er den platform, der gør det simpelt for SMV’er at inkorporere disse digitale teknologier i deres udvikling og produktion.

Den første runde er nu åben, og vi leder efter europæiske SMV’er, der udvikler værktøjer og modeller, der kan understøtte en lang række sektorer herunder eksempelvis transport, industri, sundhedsvæsen, energi, miljø og robotteknologi, og som har lyst til at være med til at berige vores innovative og bæredygtige, åbne og skybaserede samarbejdsplatform.

Ansøgningsrunden løber indtil den 30. juni kl. 17:00 CEST.

Projektet bygger på syv digitale innovationscentre spredt ud over Europa, som hver især tilbyder komplementær teknisk ekspertise, eksperimentelle kapaciteter og specialkendskab inden for udviklingen og brugen af CPS.

Hvordan virker det?

I denne første runde får deltagere en mini-bevilling på 1.000 euro, som skal finansiere integrationen af eksisterende værktøjer i HUBCAP-samarbejdsplatformen. Her hjælper de digitale innovationscentre med integrationen gennem deltagelse i workshops.

Virksomhederne bliver opfordret til selv at hjælpe med at definere prisstrukturen for deres værktøjer og vil således drage fordel af eksponering på HUBCAP-markedet samt få mulighed for at deltage aktivt i de kommende ansøgningsrunder.

Hvad får SMV’erne ud af det?

1. Muligheden for at integrere deres produkter, tjenester og teknologier i HUBCAP-systemet og udbuddet heraf,
  2. Muligheden for at nå ud til potentielle nye kunder og samarbejdspartnere og til at deltage i HUBCAP-finansierede eksperimenter og innovationer,
  3. 1000 euro (pr. SMV),
  4. Adgang til et bæredygtigt økosystem for interessenter, der er aktive inden for en lang række CPS-domæner og
  5. Adgang til supporttjenester og workshops med vores digitale innovationscentre.

Læs mere om HUBCAP på www.hubcap.eu
Ansøg via linket her.

Peter Gorm Larsen