Siemens Fonden støtter studenterprojekter hos Institut for Ingeniørvidenskab

To studenterprojekter ved Institut for Ingeniørvidenskab har hver modtaget 30.000 kr. i projektstøtte. Det har gjort det muligt at udvikle produktidéer til færdige prototyper

18.06.2015 | Institut for Ingeniørvidenskab

Adjunkt Chr. Fischer Pedersen og studerende Sune Monrad modtager Siemensfondens legat 2015 fra kommunikationsdirektør John Finnich Pedersen, Siemens

Det er Siemens Fonden, som blandt andet støtter studenterprojekter inden for naturvidenskab, der står bag bevillingerne til de to studerende.

Mere viden om vindenergi
Adjunkt Christian Fischer Pedersen har i samarbejde med sine studerende udviklet en særlig vindfarmsmodel, der skal bruges i undervisningen af civilingeniørstuderende. Modellen skal være med til at højne de studerendes viden om danske og internationale forsknings- og udviklingsinitiativer indenfor vindenergi.

Den giver en realistisk gengivelse af forholdene i en moderne vindfarm og består af femten vindturbinemodeller, der hver især er i stand til at beregne en optimal energiproduktion samtidig med, at det mekaniske slid på turbinen minimeres.

Ny maskine til måling af indeklima
”Desktop polling station” er udviklet af Stine Pedersen i forbindelse med hendes specialeprojekt om indeklima på kontorer. Maskinen logger de fysisk målbare indeklimaforhold på en arbejdsplads samtidig med, at den registrerer medarbejdernes velbefindende og overvåger blandt andet også luftfugtighed, lufttemperatur, CO2-niveau og lysindfald.

Stine Pedersen har netop afsluttet sit speciale på civilingeniørstudiet og vundet den internationale forskerkonkurrence REHVA. Nu venter verdensmesterskabet i 2016. Læs mere om konkurrencen og projektet her: http://eng.au.dk/aktuelt/nyheder/vis/artikel/civilingenioerstuderende-hiver-dansk-sejr-hjem-fra-em-i-indeklima/

MERE INFORMATION
Siemens Fonden støtter principielt alle typer projekter inden for det naturvidenskabelige område, men har især fokus på ansøgninger inden for de elektrotekniske discipliner.

Midlerne uddeles hvert år af en uafhængig bestyrelse til forskning, eksempelvis bachelor- og masterafgangsprojekter, hvor donationer i størrelsesordenen 30.000 kr. kan bidrage til at hæve projektets niveau.

Siemensfondens legat 2015
Fra venstre: Adjunkt Christian Fischer Pedersen, studerende Sune Monrad, studerende Stine Pedersen, lektor Steffen Petersen, kommunikationsdirektør John Finnich Pedersen, Siemens

Foto: Hasle Foto

Offentligheden / Pressen