Studerende får stor pris for projekt

Fire ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har modtaget en prestigefuld pris for deres prototype på en ny type optisk flowmåler, der ved hjælp af lys kan måle væskegennemstrømningen i et vandrør.

19.11.2013 | Kim Harel

På billedet ses de fire vindere af Grundfosprisen 2013. Fra venstre: Cecilie Crone Rasmussen, Phillip Bøg Sabinus Weng, Mathias Møjbæk Markussen, Peter Jessen Vang. Med prisen følger 25.000 kr.

”Det er selvfølgelig et stort skulderklap for os, og det giver da faglig selvtillid, at den viden, vi har som studerende, kan skabe reel værdi for en virksomhed af Grundfos’ kaliber,” siger Cecilie Crone Rasmussen, civilingeniørstuderende ved Aarhus Universitet.

Hun har sammen med sin studiegruppe modtaget Grundfos’ projektpris på 25.000 kr. for en såkaldt optisk flowmåler, der ved blot at lyse gennem vand kan registrere flowet i et vandrør og dermed for eksempel beregne vandforbrug.

Traditionelle flowmålere er konstrueret med små forhindringer i væskestrømmen, og ved at erstatte disse med en optisk variant, kan man nedbringe energiforbruget i pumper betragteligt.

Dommerne begejstrede

Grundfos’ bedømmelseskomité har i forbindelse med uddeling af prisen til de studerende lagt vægt på, at deres projekt er innovativt.

”De studerende har arbejdet på en opgave, som vi også selv har haft et erfarent ingeniørteam fra Grundfos til at kigge på. På flere punkter er de studerendes færdige prototype på højde med vores egen løsning,” siger Morten Holst Bøgh, der er teknisk chef hos Grundfos og medlem af dommerkomitéen.

Cecilie Crone Rasmussen, studerende: cecilie.crone@gmail.com

Philip Bøg Sabinus Weng, studerende