Studerende hædres for bud på fremtidens lys

Et hold bestående af fire ingeniør- og arkitektstuderende fra Aarhus står bag et dansk vinderprojekt, som modtager hædrende omtale i den internationale prestigekonkurrence International Velux Award.

15.10.2012 | Kim Harel

studerende

Studerende udvider med deres bud på en innovativ lysvæg rammerne for den måde, vi er vant til at tænke dagslys i arkitektur – både æstetisk, funktionelt og bæredygtigt. Fra venstre: Kasper Old Jensen, Pit Herold, Peter Drechsler Poulsen og Mads Johnsen.

En lysvæg, der mimer vindens bevægelser over en græsmark, fik den internationale jury til at spærre øjnene op ved International Velux Award 2012.

Bemærkelsesværdigt! Det var den internationale jurys ord om de fire danske studerendes bud på en lysvæg, som hele tiden forandrer sig efter vindens bevægelser.

De har deltaget i den internationale lyskonkurrence under overskriften Light of Tomorrow, som afholdes en gang hvert andet år.

”Vi har fortolket det poetiske billede af vind over en græsmark og omsat det til en ny måde at tænke lys på, hvor vi genskaber effekten ved at synliggøre et lysspil, som hele tiden forandrer sig,” forklarer Peter Drechsler Poulsen, ingeniørstuderende, Aarhus Universitet.

Lys samler ingeniører og arkitekter
Dagslys har meget stor betydning for menneskers helbred og velbefindende og er en klassisk fælles udfordring for arkitekter og ingeniører i forbindelse med opførelse af nye bygninger.

Konkurrencens formål er at fremme en åben og eksperimenterende tilgang, som udvider grænserne for dagslys i arkitektur.

I alt 3262 studerende fra 79 lande har indsendt projekter, hvoraf de 983 blev godkendt til at deltage i konkurrencen.

De fire studerende fra Aarhus, der tilsammen kalder sig TALL, modtager hæderen for deres projekt ”Light & wind.” I alt fik ti projekter hædrende omtale.

BAGGRUND
Læs mere om vinderprojektet her

Peter Drechsler Poulsen, ingeniørstuderende: drechsler@gmail.com

Priser, Offentligheden / Pressen, Studerende, Institut for Ingeniørvidenskab, Miljø, klima og energi